Συνάντηση Προέδρου ΕΦΕΠΑΕ με τη Γενική Γραμματέα ΕΣΠΑ

Τη Γενική Γραμματέα ΕΣΠΑ κα Βασιλική Παντελοπούλου υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ κος Πλάτων Μαρλαφέκας την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στα γραφεία του φορέα στην Αθήνα. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο κος Ελευθέριος Αντωνακόπουλος, μέλος του ΔΣ του ΕΦΕΠΑΕ και Πρόεδρος της ΕΛΑΝΕΤ, Περιφερειακής Μονάδας του ΕΦΕΠΑΕ, καθώς και ο κος Αλέξανδρος Μακρής, Γενικός Διευθυντής του ΕΦΕΠΑΕ.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ ενημέρωσε τη Γενική Γραμματέα ΕΣΠΑ για τη δραστηριότητα του φορέα στο πλαίσιο τόσο του ΕΣΠΑ 2014-2020, που βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε φάση ολοκλήρωσης, όσο και του ΕΣΠΑ 2021-2027 με επτά (7) Δράσεις στο Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» και έξι (6) Δράσεις στο Πρόγραμμα «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» να βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, ενώ έχουν δημοσιευθεί Δράσεις και στο πλαίσιο των Προγραμμάτων των Περιφερειών. Επίσης, ήδη έχει ξεκινήσει στο Πληροφοριακό Σύστημα η δυνατότητα υποβολής αιτημάτων καταβολής ενίσχυσης και αιτημάτων τροποποίησης φυσικού και οικονομικού αντικειμένου για τους Δικαιούχους των Δράσεων Πράσινη Παραγωγική Επένδυση και Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜΜΕ (Βασικός, Προηγμένος, Αιχμής). Ακόμη, κατά τη συνάντηση προέκυψε ότι η χρηματοδότηση των μεταφερόμενων έργων από την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 στην Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 θα γίνει άμεσα.

Η κα Παντελοπούλου και ο κος Μαρλαφέκας εξέφρασαν την πρόθεση και τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία μεταξύ Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και ΕΦΕΠΑΕ κατά την Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027 θα είναι εξαιρετική με στόχο να αποφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ως προς την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα και την οικονομία της χώρας.