Γ. Ανδριώτης: Δεκαοχταμελής ιαπωνική αποστολή επισκέφτηκε την Ελλάδα

Δεκαοχταμελής Ιαπωνική αποστολή επισκέφτηκε Ελληνικά νησιά τουριστικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να εξετάσει και να αξιολογήσει τη δυνατότητα μελλοντικών συνεργασιών και επενδύσεων.

IMG_20230930_174454_copyββ.jpg
         Εκπρόσωποι της Ιαπωνικής Κυβέρνησης, του Ιαπωνικού Υπουργείου Ανάπτυξης, ειδικοί ερευνητές λιμένων, μαρίνων, παραποτάμιων περιοχών και αεροδρομίων, καθώς και εκπρόσωποι επενδυτών και κορυφαίων ιαπωνικών εταιριών, περιόδευσαν σε νησιά (Μύκονος, Σαντορίνη, κ.α.) υπό τον συντονισμό και την καθοδήγηση του Σπαρτιάτη Ιωάννη Ανδριώτη και της Kaorou Shimizu, γόνου γνωστής αυτοκρατορικής οικογένειας.

Ο πρώτος κύκλος διεργασιών και συζητήσεων ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

IMG_20230904_180640_copyαααααααααααααα.jpg

Ακολουθεί το δεύτερο μέρος που αφορά τα νησιά του Ιονίου καθώς και το τρίτο που αφορά την Ηπειρωτική Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, και ύστερα από πρόσκληση του κ. K.Yamada, Διευθυντή Ανάπτυξης και Πολεοδομικών Έργων του Τόκιο, θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες, αντίστοιχη Ελληνική αποστολή στην Ιαπωνία, Τόκιο και ιαπωνικά τουριστικά νησιά, για τη διεύρυνση των συνεργασιών.

IMG_20230907_133638_copyαα.jpg

Ο κ. Ανδριώτης απευθύνει θερμές ευχαριστίες στον συμπατριώτη μας, Χ. Καστάνη, Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων, στον Αντιπλοίαρχο κ. Αγ. Κιούση, Λιμενάρχη Λ. Σ. Γλυφάδας, στον κ. Γ. Παπαγιαννόπουλο,   Λιμενικής Ασφαλείας Πειραιά, στον κ. Κτενάκη, Λιμενάρχη Λ. Σ. Μυκόνου, στο Λ. Σ. Σαντορίνης, στον κ. Μ. Σαλίβερο και στον κ. Δ. Ηλιάκη και σε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό το έργο.
Ιδιαίτερες είναι οι ευχαριστίες του κ. Ανδριώτη στον κ. Μ. Ηλιόπουλο, (εφοπλιστή/επιχειρηματία/ιδιοκτήτη της SeaJet) για την αμέριστη στήριξή του, σε όλη αυτή την προσπάθεια.

_______________________________________

Σχολιάζοντας εμείς , αυτές τις πρωτοβουλίες διαπιστώνουμε ότι ανοίγουν πόρτες ανάπτυξης με μια χώρα που έχει την δυνατότητα να το κάνει.  

Παρακολουθώντας την όλη δραστηριότητα και τις κινήσεις ξένων επενδυτών για την χώρα μας διακρίνουμε μια έντονη κινητικότητα που θα έχει σαν αποτέλεσμα την θετική αλλαγή του τουριστικού χάρτη της Ελλάδος.

Την όλη αυτή κίνηση συντονίζει ο Σπαρτιάτης Γιάννης Ανδριώτης , που από πληροφορίες μας , το επόμενο χρονικό διάστημα μεγάλος αριθμός ανθρώπων της Ιαπωνικής Κυβέρνησης αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου θα επισκεφθούν την Λακωνία.

Το σχέδιο των επενδύσεων έχει να κάνει με πολλούς τομείς και η βασική προσπάθεια εστιάζεται εκτός όλων των άλλων και στον πρωτογενή τομές που η Λακωνία έχει την δυνατότητα να παίξει ρόλο σε ξένες αγορές όπως είναι αυτή της Ιαπωνίας.

Μη ξεχνάμε την αγάπη που έχουν οι Ιάπωνες για την Ελληνική ιστορία και μάλιστα της Λακωνίας.

Είναι ένα σχέδιο μεγαλόπνοο που θα πρέπει να τον αγκαλιάσουν τόσο οι Δήμοι όσο και η Περιφέρεια.