ΔΥΠΑ: Προ των πυλών το «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω» με επιδότηση έως 100.000 ευρώ

Αρχίζει από τον Δεκέμβριο το πρώτο από τα προγράμματα της ΔΥΠΑ για την αύξηση της προσφοράς ακινήτων στην αγορά και τη μείωση των υψηλών τιμών ενοικίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας τον Δεκέμβριο θα αρχίσει ένα πρόγραμμα της ΔΥΠΑ το οποίο θα αφορά στην επιδότηση της ανακαίνισης – επισκευής των κενών διαμερισμάτων, υπό  την προϋπόθεση αυτά να επιστρέψουν στην αγορά μέσω της μακροχρόνιας μίσθωσης για περίοδο τουλάχιστον 3 ετών.

Το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για κενά διαμερίσματα, με τον τίτλο “Ανακαινίζω-Ενοικιάζω” θα αρχίσει με προϋπολογισμό ύψους 50 εκατ. ευρώ. Το ποσό της επιδότησης ανέρχεται σε έως 100.000 ευρώ και αφορά σε ποσοστό 40% των δαπανών που θα γίνουν.

Ποιους αφορά το νέο πρόγραμμα

Στο πρόγραμμα θα μπορούν να συμμετάσχουν:

  • ιδιοκτήτες ακινήτων ή
  • επικαρπωτές ακινήτων (εφόσον το ποσοστό υπερβαίνει το 50% ) επιφάνειας έως 100 τ.μ.  με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα (φορολογητέο) που δεν ξεπερνάει τα 40.000 ευρώ.

Η ακίνητη περιουσία τους δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ ενώ το επιλέξιμο ακίνητο θα πρέπει να δηλωμένο ως κενό στο έντυπο Ε2 (για τα τελευταία 3 χρόνια).

Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι δεν θα πρέπει  να έχουν λάβει επιδότηση για άλλο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας ή ανακαίνισης τα τελευταία 5 χρόνια