Καταναλωτές σε απόγνωση εν μέσω «τέλειας καταιγίδας»- Ο μισθός τελειώνει πριν βγει ο μήνας

Η ακρίβεια τσακίζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και ανοίγει την ψαλίδα των ανισοτήτων. Οι καταναλωτές αναζητούν λύσεις για τη μείωση του κόστους ζωής εν μέσω της «τέλειας καταιγίδας»

Η ταλαιπωρημένη από οικονομική κρίση Ελλάδα παλεύει με το αυξανόμενο κόστος ζωής που οδηγεί τους πολίτες στην «πρέσα» και τους αναγκάζει σε ένα αβέβαιο μέλλον.

Ο όμιλος Intrum παρουσιάζει για 11η συνεχή χρονιά τα ευρήματα της πανευρωπαϊκής έρευνας European Consumer Payment Report με πολλά και ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Ο υψηλός πληθωρισμός και η εκτίναξη των επιτοκίων προκαλούν την «τέλεια καταιγίδα».

Αυτό έχει οδηγήσει σε σημαντική μετατόπιση της συμπεριφοράς των καταναλωτών στο τρόπο των πληρωμών με πολλούς να αναγκάζονται να πάρουν δύσκολες αποφάσεις και να είναι απαισιόδοξοι για τις οικονομικές προοπτικές που ξεδιπλώνονται μπροστά τους.

Παράλληλα, οι καταναλωτές φαίνεται να στηρίζουν τις «ηθικές» επιχειρήσεις και να δείχνουν τη διάθεση να «τιμωρήσουν» με τη στάση τους εκείνες που ακολουθούν «ανήθικες» πρακτικές και δεν δείχνουν ευελιξία στις συναλλαγές τους.

Φαίνεται, πως οι καταναλωτές, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι και οι επιχειρήσεις στηρίζουν από τη δική τους πλευρά την οικονομία, δείχνουν τη διάθεση να είναι περισσότερο συνεπείς στις πληρωμές τους σε εκείνες που είναι κοινωνικά υπεύθυνες και ευέλικτες σε δύσκολες οικονομικά περιόδους.