ICC HELLAS | Πρόταση για Δημιουργία AVIATION ALLIANCE // ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για περαιτέρω διεύρυνση του κύρους, αλλά και της εμβέλειας του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ICC Hellas), προτείνεται η άμεση σύσταση, υπό την ομπρέλα του ICC Ελλάδος:
 
1- Επιτροπής Αεροπορίας - AVIATION CLUSTER και
 
2- Συνδέσμου κλάδου Αεροπορίας, ο οποίος θα περιλαμβάνει όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο και ειδικότερα:
   1. Επιβατικές
   2. Μεταφορικές
   3. Γενικής Αεροπορίας
   4. Κατασκευών
   5. Εκπαίδευσης
   6. Κατασκευής Εξοπλισμού, Ανταλλακτικών και Εξαρτημάτων Αεροσκαφών 
   7. Κατασκευής Drones
   8. Διαχείρισης Drones
   9. Διαχείρισης Αερολιμένων
 10. Αεραθλητισμού κ.α.
 

ΙΙ. Η εξελισσόμενη απελευθέρωση στην αγορά των αερομεταφορών δημιουργεί για την χώρα μας αλλά και διεθνώς τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Παράλληλα,  ο εν λόγω τομέας αναμένεται να αναπτύσσεται συνεχώς με την παράλληλη ανάπτυξη του aviation industry!

ΙΙΙ. Το ICC HELLAS έχοντας ως αποστολή την προώθηση του ελεύθερου διεθνούς εμπορίου και των επενδύσεων στη χώρα μας στηρίζει ενεργά αυτή τη προσπάθεια με τη σύσταση (1) Επιτροπής Αεροπορίας και (2) Συνδέσμου κλάδου Αεροπορίας, με σκοπό:

1. Τη συμβολή στην ανάπτυξη του κλάδου και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

 
2- Την ανάδειξη των προβλημάτων του κλάδου και τη Συμβουλευτική προσέγγιση και την υποβολή προτάσεων προς τις Αρμόδιες Αρχές για την υιοθέτηση των πιο ενδεδειγμένων διατάξεων για την ανάπτυξη του κλάδου και την επίτευξη των στόχων για δραστική μείωση των carbon emissions: Green Airports/ Green Aviation!
 
3- Τη Διοργάνωση και προώθηση εκδηλώσεων και ημερίδων για το μέλλον και την πορεία του κλάδου, και την δικτύωση των Μελών του/μας!
 
4- Τη Ανάπτυξη και διάδοση του αεροπορικού πνεύµατος.
 
5- Τη σύναψη φιλικών σχέσεων µε τα άλλα Αεραθλητικά Σωµατεία και Ενώσεις εκτός Ελλάδος.
 
6- Τη συμβολή στην ανάπτυξη του αεραθλητισμού και του τουρισμού στην Ελλάδα με τη διοργάνωση εσωτερικών ή διεθνών αεροπορικών επιδείξεων σε συνεργασία με Αερολέσχες της Ελλάδας και του εξωτερικού.
 
7. Την προώθηση της διαιτησίας και της διαμεσολάβησης μέσω των κανόνων ICC για τις περισσότερα ανακύπτουσες διάφορες
 
IV. Οι στόχοι δημιουργίας των δυο παραπάνω επιτροπών είναι:
 
V. Προτεινόμενη ετήσια συνδρομή κατά Μέλος: €200.-
 
VI. Τα Μέλη θα εισηγούνται προτάσεις για την ανάπτυξη του Κλάδου, τις οποίες θα κρίνει η Επιτροπή Αεροπορίας και το ΔΣ του ICC, πριν τις προσυπογράψει και υποβάλλει στις αρμόδιες αρχές, με το αντιστοιχο lobbying!