Κινητοποίηση της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Λακωνίας ενάντια στον Νέο Φορολογικό Νόμο

Συναδέλφισσες/Συνάδελφοι,

Η  Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Λακωνίας, αντιδρά για μια ακόμα φορά στο Νέο Φορολογικό Νόμο 5073/23 και στις αλλαγές που αυτός έχει επιφέρει στον τρόπο εργασίας μας αφού, πέρα  από τον τεράστιο όγκο  δουλειάς που μας φορτώνει , τα πρόστιμα και  οι συνέπειες που προβλέπονται είναι όχι απλά βαριά αλλά δυσβάστακτα, ενώ Το Μydata και το ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ ήρθαν να ολοκληρώσουν τον ανελέητο ανταγωνισμό μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων από την μια και των πολυεθνικών εταιρειών από την άλλη. Όλα αυτά  ήρθαν να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά όλων μας, με πρώτο αποδέκτη τους επαγγελματίες του κλάδου μας.

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 και ώρα 12.00 θα κατατεθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, Αιτήσεις Ακυρώσεως κατά του Ν. 5073/2023, με τον οποίο θεσμοθετήθηκε τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες.

Υπενθυμίζουμε ότι με τις διατάξεις του ν. 5073/2023 θεσπίστηκε κατά παράβαση του Συντάγματος ,ένα ιδιαίτερα επαχθές και άδικο μέτρο, αυτό του τεκμαρτού προσδιορισμού του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων και των ατομικών επιχειρήσεων, που οδηγεί στον αφανισμό χιλιάδες μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις της χώρας μας.

Με τη δικαστική προσφυγή – Αίτηση Ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας προσβάλλεται η υπ΄αριθμ. Α 1055/2024 απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, που αφορά στον καθορισμότης διαδικασίας αμφισβήτησης του ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα,του χρόνου διενέργειας του ελέγχου καθώς και των ειδικότερων θεμάτων για την εφαρμογή τωνπαρ. 3 και 4 του άρθρ. 28Α του Ν. 4172/2013 και η οποία αποτελεί την πρώτη χρονικά μετά την ψήφιση του νόμου κανονιστική και διοικητικά προσβλητέα πράξη εφαρμογής του

Είναι  γνωστό  σε όλους  μας  ότι εδώ   και καιρό κυβέρνηση και μεγαλοεταιρείες  του κλάδου μας καθώς και του κλάδου πληροφορικής, απεργάζονται την επαγγελματική μας  εξαΰλωση .

Στηρίζουμε την κινητοποίηση/συγκέντρωση  διαμαρτυρίας των ελευθέρων επαγγελματιών της Δευτέρας 17ης Ιουνίου 2024 και καλούμε όλους τους συναδέλφους να απέχουν από οποιαδήποτε λογιστική – φοροτεχνική εργασία κατά την ημέρα αυτή. Τους καλούμε επίσης να απέχουν από οποιαδήποτε υποβολή στοιχείων και δηλώσεων σε όλες τις ηλεκτρονικές εφαρμογές του Δημοσίου (ΑΑΔΕ, ΕΡΓΑΝΗ, ΔΙΠΑ κ.λ.π.).