Ν. Κρητικός: «Μείζονος σημασίας το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»

Με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα Ειρήνη Αγαπηδάκη και με κλιμάκιο κυβερνητικών βουλευτών, βρέθηκε σήμερα στα Κέντρα Υγείας Νάουσας, Βέροιας και Αλεξάνδρειας της Π.Ε. Ημαθίας, ο Νεοκλής Κρητικός.

«Συνομιλήσαμε με το προσωπικό, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόοδο της εφαρμογής του πρώτου Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης, «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» σημείωσε ο κ. Κρητικός διευκρινίζοντας πως «το πρόγραμμα καλύπτει μεγάλο πληθυσμιακό ποσοστό, στοχεύοντας στον έγκαιρο εντοπισμό των κυριότερων χρόνιων νοσημάτων (καρκίνος, καρδιαγγειακές ασθένειες) που ευθύνονται για τους πρόωρους θανάτους στη χώρα μας, μέσω της καθιέρωσης δωρεάν προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου και τον καρδιαγγειακό κίνδυνο».

Επέστησε μάλιστα την προσοχή στις 2,5 εκατομμύρια δικαιούχους γυναίκες του προγράμματος για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, οι οποίες μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν λάβει SMS για να προγραμματίσουν τις εξετάσεις τους. Μην ξεχνάμε, επίσης, πως ο Οκτώβριος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. «Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν», κατέληξε ο κ. Κρητικός.

17_1.jpg

22.jpg