Ν. Κρητικός: «Προστασία τουριστικών καταλυμάτων από αύξηση τελών»

Τρόπους στήριξης και ενίσχυσης των τουριστικών καταλυμάτων που θα πληγούν εντονότερα από την αύξηση των Τελών Διαμονής Παρεπιδημούντων και Ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση, καλεί με Ερώτησή του τους συναρμόδιους Υπουργούς να διερευνήσουν, ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας, κ. Νεοκλής Κρητικός.

Η Ερώτηση υποβλήθηκε υπόψη της Υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη, του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κου. Κωστή Χατζηδάκη και του Υπουργού Εσωτερικών κου. Θεόδωρου Λιβάνιου.

«Είναι γεγονός, πως η παροχή της δυνατότητας στους δήμους να αυξάνουν το Τέλος Διαμονής Παρεπιδημούντων που ψηφίσθηκε προσφάτως, καθώς και η Αύξηση του Τέλους Ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση, που βρίσκεται υπό επεξεργασία στη Δ.Ε. Οικονομικών της Βουλής -στη συζήτηση επί του Προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού- έχουν προκαλέσει ένα κύμα ανασφάλειας στον ξενοδοχειακό κλάδο», επισημαίνει στην Ερώτηση ο κ. Κρητικός, προσθέτοντας: «Μάλιστα, η αύξηση του συγκεκριμένου τέλους, προβλέπεται να είναι κλιμακωτή, ανάλογα με την τουριστική περίοδο και το είδος καταλύματος».

Καταλήγει: «Δεδομένου ότι ο τουρισμός, το εθνικό προϊόν μας, παρέχεται σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον διεθνώς, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην ανάταξη της εθνικής οικονομίας, καθώς και ότι πρέπει να διασφαλισθεί η ποιότητά του, το ζητούμενο της βιωσιμότητας -ειδικά των καταλυμάτων που θα πληγούν εντονότερα από τις νέες αυξήσεις- προβάλλει ως αναγκαίο».