Δημοσκόπηση ALCO: Άνοδος για ΝΔ – Το ΠΑΣΟΚ ως εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης δείχνουν οι πολίτες

Δεδομένα τόσο για το κυβερνητικό έργο, όσο και για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζει η σημερινή δημοσκόπηση της ALCO.

Η έρευνα της ALCO, για λογαριασμό του Alpha, δείχνει ότι τους πολίτες μοιρασμένους ως προς την προοπτική τους τους επόμενους μήνες, με το 44% να απαντά πως τα πράγματα θα πάνε χειρότερα, ενώ το ίδιο ποσοστό απαντά πως τα πράγματα θα παραμείνουν ίδια. Μόλις το 9% θεωρεί πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Πώς αξιολογείται το κυβερνητικό έργο

Αναφορικά με την αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου, το 53% των πολιτών δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο με τη μέχρι τώρα πορεία. Το 27% δηλώνει ότι ότι είναι λίγο ικανοποιημένο, ενώ το 19% δηλώνει ότι είναι πολύ/αρκετά ικανοποιημένο.

Το ΠΑΣΟΚ ως εναλλακτική προοπτική διαβέρνησης

Στο ερώτημα σχετικά με ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης μπορεί να προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ δείχνει το 21% των ερωτηθέντων, με την Ελληνική Λύση να ακολουθεί με 6%, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ επιλέγει από 5% αντίστοιχα.

Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ενισχυμένο από την εσωκομματική διαδικασία, το 58% δηλώνει ότι δεν άλλαξε κάτι, το 9% απαντά ότι βγαίνει αποδυναμωμένο, ενώ το 25% κρίνει πως βγαίνει ενισχυμένο από την διαδικασία.

Ακόμη, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν αν έχει αλλάξει η εικόνα τους για τον Νίκο Ανδρουλάκη, μετά την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Το 25% δηλώνει ότι είναι το ίδιο καλή, το 17% ότι είναι καλύτερη, το 33% ότι είναι το ίδιο κακή, ενώ το 7% δηλώνει ότι είναι χειρότερη.

Πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ σημειώνει άνοδο, σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση, καταγράφοντας 25%, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 15,3%, τρίτη η Ελληνική Λύση με 9,3%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,6%, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 6.5%.

Η Νίκη λαμβάνει 3,9%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,3%, 2,8% το ΜέΡΑ25, η Νέα Αριστερά 1,9%, η Φωνή Λογικής 4,1%, άλλο κόμμα επιλέγει το 4%, ενώ το 15,3% δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Για τις εξελίξεις στον  ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν αν συμφωνούν ή διαφωνούν με την απόφαση της Κ.Ε. για αποκλεισμό της υποψηφιότητάς του.

Από το γενικό σύνολο, το 44% δηλώνει ότι διαφωνεί με την απόφαση, ενώ το 41% συμφωνεί. Την ίδια ώρα, από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ του 2023, το 59% δηλώνει ότι διαφωνεί, ενώ το 37% συμφωνεί με την απόφαση.

Στην ερώτηση αν πιστεύουν πως η υποψηφιότητα Κασσελάκη θα οδηγούσε στην επανεκλογή του, στο γενικό σύνολο το 35% απαντά καταφατικά, το 32% λέει ότι δεν θα οδηγούσε σε επανεκλογή, ενώ το 33% δηλώνει ότι δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Αντίστοιχα, στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ του 2023, το 57% εκτιμά ότι ο Κασσελάκης θα επανεκλεγόταν, με το 23% να δηλώνει ότι δεν θα οδηγούσε σε επανεκλογή η υποψηφιότητά του και το 20% να δηλώνει ότι δεν απαντά ή δεν γνωρίζει.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/