Ποιους και γιατί ευνοεί η απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη – Πού θα πάνε οι ψηφοφόροι του

 

Ποια κόμματα θα πάρουν τις «αντισυστημικές» ψήφους του και το όφελος της ΝΔ

Αν ο Άρειος Πάγος αποφασίσει την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη οι ψηφοφόροι του, οι οποίοι κυρίως δηλώνουν αντισυστημικοί, θα τιμωρήσουν εκείνους που επιδίωξαν την απαγόρευσή του.

Οι κυβερνητικές παλλινωδίες ενίσχυσαν το κόμμα Κασιδιάρη

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που υπερψήφισαν την διάταξη, μετά τις απίθανες παλλινωδίες της κυβερνητικής παράταξης επί του διαδικαστικού και τις επαφές με τον παραιτηθέντα Τζανερίκο, επι της ουσίας δεν θα κερδίσουν ψήφους από την δεξαμενή του κόμματος Κασιδιάρη.

Οι παλλινωδίες αυτές ενίσχυσαν την πρόθεση ψήφου προς το κόμμα Κασιδιάρη το οποίο με την εμφάνιση του νέου πρόεδρου του Κανελλόπουλου διευκόλυνε την τάση για μεγαλύτερη αντισυστημική ψήφο, αφού παρουσιάστηκε ως επικεφαλής του ένας μη εγκληματίας φασίστας, που προσεγγίζει την πολιτική ορθότητα. 

Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπερψηφίσει την τροπολογία έδωσε την ευκαιρία σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να τον κατηγορήσουν ότι κλείνει το μάτι στην αντισυστημική ψήφο των οπαδών Κασιδιάρη.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

Το 60% των ψηφοφόρων του κόμματος Κασιδιάρη, σύμφωνα με τις μετρήσεις, αυτή την στιγμή δεν έχει αποφασίσει προς τα που θα κινηθεί, δηλαδή είναι αναποφάσιστοι, κάτι που είναι λογικό καθώς δεν έχει ληφθεί απόφαση για την απαγόρευση του κόμματος στις εκλογές. Αν υπάρξει απόφαση απαγόρευσης από τον Άρειο Πάγο τότε στις νέες μετρήσεις θα φανεί η κατεύθυνσή τους.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πληρώνουν την υπερψήφιση της τροπολογίας και τα κέρδη τους είναι ελάχιστα έως ανύπαρκτα. Σημαντικό τμήμα τους 7%-8% κατευθύνεται προς το κόμμα του κ. Βελόπουλου, περίπου 6% προς τον ΣΥΡΙΖΑ (περίπου 0,3% κέρδη) καθώς είναι από τα συστημικά κόμματα το πιο αντισυστημικό – όπως είπε ο κ. Μαύρος- και περίπου 20% προς άλλα μικρότερα κόμματα.

 

Last modified on Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 23:31