Μητσοτάκης: Αυτοδυναμία ή εκλογές τον Αύγουστο – Καπρίτσιο του Τσίπρα η απλή αναλογική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης... «δίνει Νόμπελ «οικονομικού λαϊκισμού» στον ΣΥΡΙΖΑ, και «οικονομικής ασυδοσίας» στο ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για όλα στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ,  ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης στις 25 Ιουνίου.

Καθαρή αυτοδυναμία στη ΝΔ για τον σχηματισμό μιας ισχυρής κυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας είναι το διακύβευμα της κάλπης, έτσι όπως το έθεσε ο κ. Μητσοτάκης, δηλώνοντας πως αν δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία, θα πάμε «αναγκαστικά» σε νέες εκλογές τον Αύγουστο, αφού η στάση κυρίως του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, δεν αφήνει άλλα περιθώρια.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας για την οικονομία, εξήγησε αναλυτικά για ποιο λόγο δεν συμφωνεί – και ούτε θα αλλάξει γνώμη – με τη μείωση του ΦΠΑ, που προτείνει η αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας πως θα κάναμε μια «τρύπα στο νερό», που θα στοίχιζε και πολύ ακριβά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, επαναλαμβάνοντας πως αν επανεκλεγεί πρωθυπουργός θα επιδιώξει συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ενώ τόνισε πως για λυθούν οριστικά οι διαφορές μας με την Τουρκία, προϋπόθεση αποτελεί η ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα της Ελλάδας.