Ν. Κρητικός: «Εκκινεί πάλι η διαδικασία αποκατάστασης του Παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης»

Σεπτεμβρίου 21, 2023

Από το τέλμα στο οποίο είχε περιέλθει βγήκε η διαδικασία αποκατάστασης του Παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης, σύμφωνα με τον βουλευτή Λακωνίας Νεοκλή Κρητικό. Ειδικότερα, επισημαίνει: «Η επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης που έθιγε την καθυστέρηση της διαδικασίας αποκατάστασης του Παλαιού Πρωτοδικείου, η τηλεφωνική επικοινωνία μου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η Ερώτηση που υπέβαλα την προηγούμενη εβδομάδα προς τον κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, έβγαλαν το ζήτημα από την καθίζηση την οποία είχε υποστεί».

Έτσι, στις 12 Σεπτεμβρίου δημοσιεύθηκε η Έγκριση διακήρυξης και διενέργειας του διαγωνισμού για την ανάθεση επικαιροποίησης της Μελέτης Εφαρμογής και Τευχών Δημοπράτησης του έργου, ενώ στις 18 Σεπτεμβρίου, αναρτήθηκε η περίληψη της διακήρυξης του ανοικτού δημόσιους διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού, με ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών την 12η Οκτωβρίου.

«Φυσικά, δεν εφησυχάζουμε, καθώς η Ερώτησή μου προς τον κ. Υπουργό αφορούσε στην εν γένει επίσπευση των ενεργειών, ενώ αναμένουμε και την απάντησή του για τον καθορισμό συνάντησης», καταλήγει ο κ. Κρητικός.