Αναφορά Ν. Γρηγοράκου προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Καταθέσαμε ως Αναφορά προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου την επιστολή του Πανελλαδικού Σωματείου Πυροσβεστικών Υπαλλήλων (ΠΑ.Σ.Π.Υ.) με τα αιτήματα των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος.
 
Οι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος, πρωταγωνιστούν κάθε καλοκαίρι σε όλα τα πύρινα μέτωπα, υπερβαίνοντας τον εαυτό τους, προσπαθώντας να προστατέψουν τις ανθρώπινες ζωές, το φυσικό πλούτο της Πατρίδας μας, τις δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες.
 
Η υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους είναι το λιγότερο που μπορεί η Πολιτεία να κάνει ως απόδειξη αναγνώρισης του έργου τους.
 
Ζητούν:
1. Άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στο Πυροσβεστικό Σώμα των Εποχικών - Συμβασιούχων Πυροσβεστών (πρόσληψη ως Πενταετείς Πυροσβέστες βάσει του Ν.3938/2011), που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να αξιοποιηθούν από το Πυροσβεστικό Σώμα, άνευ ορίου ηλικίας.
 2. Χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας στο μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.
 3. Χρηματική αποζημίωση ανά ώρα υπερεργασίας του Πυροσβέστη, που παρέχει μέσω της επιφυλακής που καλείται ανά πάσα στιγμή, για την οποία δεν αμείβεται και όχι επιδοματικού χαρακτήρα πολιτικές.