Άλλη μια γκάφα Κασσελάκη λόγω… άγνοιας του γυρίζει μπούμερανγκ

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος για άλλη μια φορά ο Κασσελάκης. Να χτυπήσει τον Τσακαλώτο ήθελε και κατέκρινε το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ, που ήταν όμως καθοριστική πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα

«Πιο μνημονιακή απόφαση από το »μαξιλάρι» Τσακαλώτου δεν έχει υπάρξει» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο ίδιος άνθρωπος που έχει εκφράσει το θαυμασμό του για τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα που έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια και επιδιώκει να εμφανίζεται ως ο συνεχιστής του Τσίπρα.

Μαθαίνει γρήγορα, αλλά τα μαθαίνει μισά ή του τα λένε μισά οι μέντορες του, ήταν το βιτριολικό σχόλιο από αρκετούς, για αυτή τη θέση Κασσελάκη που πυροδότησε νέα ένταση, μετά το εκρηκτικό διήμερο της Κεντρικής Επιτροπής με τις ηχηρές αποχωρήσεις σοβαρών και ιστορικών στελεχών, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Τον τελευταίο ήθελε να «χτυπήσει» ο Στέφανος Κασσελάκης με την κριτική για τα 37 δισ. ευρώ αγνοώντας προφανώς ότι αυτό ήταν μια κεντρική πολιτική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για να βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια και τη μέγγενη της τρόικας, και να ανακτήσει γρηγορότερα την κυριαρχία της εθνικής οικονομικής πολιτικής. Αγνοώντας ίσως και ότι στις κυβερνήσεις τις αποφάσεις για την οικονομική πολιτική δεν τις παίρνει μόνος του ο υπουργός Οικονομικών, υπάρχει, θα έλεγε κανείς… μια αδιαμεσολάβητη σχέση με τον πρωθυπουργό και τα άλλα μέλη της κυβέρνησης.

Κοινώς ο Στέφανος Κασσελάκης με αυτή την επίθεση στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, βάλει ανοιχτά κατά μιας κεντρικής πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κατ’ επέκταση του Αλέξη Τσίπρα, στο όνομα του οποίου υποτίθεται ότι πίνει νερό.

Είτε το έκανε από άγνοια, κοινώς δεν γνωρίζει ποιου κόμματος ηγείται, είτε από άποψη, πράγμα που σημαίνει ότι συμφωνεί με τη ΝΔ που έλεγε να επιλεγεί η λύση της πιστωτικής γραμμής, το ζήτημα είναι σοβαρό εξου και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με σκληρές εκφράσεις, από τον Γιάννη Δραγασάκη και τον Γιώργο Σταθάκη που ήταν μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα στο οικονομικό επιτελείο, αλλά και από τον Πάνο Σκουρλέτη.