Δημοσκόπηση Alco: Δεν πείθει η αντιπολίτευση ότι έχει εναλλακτική πρόταση - Οι συσπειρώσεις των κομμάτων

Δεν βλέπουν εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης οι πολίτες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Ενόψει ευρωεκλογών, οι ψηφοφόροι καταλογίζουν στο κυβερνών κόμμα αλαζονεία, ενώ πολλοί υπουργοί παίρνουν χαμηλές βαθμολογήσεις και μεγάλη είναι η δυσαρέσκεια για την ακρίβεια.

Το 44% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική διακυβέρνησης.


Επιπλέον, το 63% συμφωνεί με την αντιπολίτευση η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συμπεριφέρεται με αλαζονεία.

Αναλυτικά, το 72% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κατάσταση με τις τιμές στα βασικά αγαθά επιδεινώνεται.

Στην αξιολόγηση των υπουργών, σε ποσοστό 37% οι πολίτες απάντησαν "κανένας", με τον Νίκο Δένδια να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 35%, ως ο πιο επιτυχημένος της κυβέρνησης. Ακολουθεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 14%, ενώ χαμηλά στην κατάταξη βρίσκονται ο Μάκης Βορίδης και ο Κωστής Χατζηδάκης με 6%.

Αναφορικά με τις συσπειρώσεις αρνητική τάση καταγράφουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ σε πορεία ανόδου κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ, παραμένοντας ωστόσο σε χαμηλότερα επίπεδα από τα άλλα δύο κόμματα.

Τέλος, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου οι αναποφάσιστοι ψήφισαν σε ποσοστό 41% ΝΔ.

Δημοσκόπηση Alco

Πηγή: https://www.capital.gr/