Ο Ν. Κρητικός προήδρευσε στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Παρακολούθησης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης

Στην 5η Συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, προήδρευσε ο Νεοκλής Κρητικός. Θέμα αυτής, η ενημέρωση των μελών της από τον Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνο Τσακλόγλου και τον Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Νίκο Μηλαπίδη.

3_2.jpg

Οι προσκεκλημένοι της Επιτροπής έκαναν μια συνοπτική παρουσίαση των πεπραγμένων του Υπουργείου αναφορικά με:

Τον εξορθολογισμό του ασφαλιστικού συστήματος και την ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού ιστορικού (επόμενος μακροπρόθεσμος στόχος από το 2002 και πίσω). Ο e-ΕΦΚΑ είναι, πλέον, ένας σύγχρονος ασφαλιστικός οργανισμός, ο οποίος ως βασικός πυλώνας κοινωνικού κράτους, μεριμνά για την προώθηση όλων εκείνων των λύσεων που διευκολύνουν τον πολίτη.

4_2.jpg

Την επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής συντάξεων: όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Μηλαπίδης: «ο e-ΕΦΚΑ παράγει συντάξεις κι όχι καθυστερήσεις».

Τη δέσμη μέτρων για τη στήριξη ατόμων με αναπηρία και τη δημιουργία κανονισμού λειτουργίας του ΚΕ.Π.Α.

6_1.jpg

«Ευχαριστούμε θερμά τους κ.κ. Τσακλόγλου και Μηλαπίδη για την παρουσία τους, τη διαφωτιστική ενημέρωση που παρείχαν και τις αναλυτικές απαντήσεις και επεξηγήσεις προς τα μέλη της Επιτροπής», είπε ο κ. Κρητικός και συμπλήρωσε: «Θερμές ευχαριστίες στους συναδέλφους για την εξαιρετική παρουσία και το ενδιαφέρον τους για τις θεματικές και την εν γένει λειτουργία της Επιτροπής».

7.jpg