Περιοδεία της Μαριάννας Μοίρα στο Διοικητήριο Π.Ε. Λακωνίας

Κλιμάκιο της Τομεακής Οργάνωσης Λακωνίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Μαριάννα Μοίρα, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Λακωνίας, πραγματοποίησε περιοδεία το πρωί της Δευτέρας, 20/5, στις υπηρεσίες του Διοικητηρίου της Π.Ε. Λακωνίας.


Κατά τη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκαν τα προβλήματα που τους απασχολούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως η έλλειψη προσωπικού, με την κατάσταση να γίνεται ακόμα πιο δύσκολη από τις συνταξιοδοτήσεις. Επισημάνθηκαν οι πολλές κενές οργανικές θέσεις των υπηρεσιών για την κάλυψη των οποίων δεν γίνονται οι αναγκαίες προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή εργασία και με πλήρη δικαιώματα. Αντίθετα τα κενά καλύπτονται από ελάχιστο προσωπικό πολύ πίσω από τις ανάγκες και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και παντός είδους ελαστικές σχέσεις εργασίας, που επιφέρει τη συνολική επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων.


Η Μαριάννα Μοίρα αναφέρθηκε στις ευθύνες που έχει η ΕΕ, μαζί με τις κυβερνήσεις των χωρών - μελών της, για τα προβλήματα των εργαζομένων. Ανέδειξε ότι ενώ την ίδια ώρα εισπράττονται δισ. ευρώ από τη φορολογία των λαϊκών στρωμάτων, απαγορεύονται οι προσλήψεις για να «πιαστούν» μέσω διαφόρων χρηματοδοτήσεων και προγραμμάτων, μεταξύ άλλων, στόχοι που το κεφάλαιο θέτει για να επικρατήσει στον διεθνή ανταγωνισμό του κ.ά.

Εξήγησε ότι αυτός ο ανταγωνισμός, φτάνει μέχρι τις πολεμικές συγκρούσεις, με την ΕΕ να πρωτοστατεί στην υποστήριξη του κράτος - δολοφόνου Ισραήλ, που διαπράττει γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, ενώ συμμετέχει και στον πόλεμο στην Ουκρανία, στη σύγκρουση με την καπιταλιστική Ρωσία. Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους στις Ευρωεκλογές της 9 ης Ιούνη να ενισχύσουν συνειδητά το ΚΚΕ, που και την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι η αξιόπιστη, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στη συναίνεση που δίνουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.