Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν αντέχει ο προϋπολογισμός μείωση ΦΠΑ - Νέο πρόγραμμα "Σπίτι μου" €2 δισ.

Νέο πρόγραμμα "Σπίτι μου", που μπορεί να φτάσει στο ύψος των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, με διεύρυνση της περιμέτρου όσων μπορούν να ωφεληθούν προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός. Παράλληλα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ως πρώτη προτεραιότητα στο μέτωπο των φοροελαφρύνσεων, την περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών, προσθέτοντας ότι Μέγαρο Μαξίμου και συναρμόδια υπουργεία θα βρίσκονται συνέχεια επάνω από το πρόβλημα της ακρίβειας, με μία στοχευμένη κοινωνική πολιτική.

"Η αντιπολίτευση λέει στείλτε μήνυμα αποδοκιμασίας. Θέλουμε ισχυρή εντολή για να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις. Να μη σηκώσει κεφάλι και πάλι ο λαϊκισμός των λεφτόδεντρων. Πρέπει να στείλουν οι πολίτες το μήνυμα της απόρριψης του λαϊκισμού. Συγκρίνουμε ευρωεκλογές με ευρωεκλογές. Πιστεύω ότι μπορούμε να προσεγγίσουμε και γιατί όχι να υπερβούμε το στόχο…Να αυξήσουμε τη συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας…", σημείωσε, στη συνέντευξή του, ο πρωθυπουργός. Όσον αφορά στο μέτωπο της οικονομίας απέρριψε, εκ νέου, το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ.

"Τη μείωση του ΦΠΑ δεν την αντέχει ο προϋπολογισμός, Και όποιος το εισηγείται να μας πει τι θα περικόψει. Η χώρα δε θα επιστρέψει σε περιβάλλον χρεοκοπίας…Μπορούμε με μεγάλη πειθώ να μετατρέπουμε εθνικές προτεραιότητες σε ευρωπαϊκές πολιτικές…Μου κάνει εντύπωση γιατί σε αυτό το ζήτημα δε συγκροτήσαμε κοινό μέτωπο. Η κυβέρνηση τα βάζει με μεγάλες πολυεθνικές και δεν απολαμβάνει τη στήριξη της αντιπολίτευσης. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι δε φοράνε όλοι τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας…", ανέφερε και όρισε ως ακόμη ένα στόχο η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη ως προς το μέσο όρο της ανεργίας τα επόμενα χρόνια. "Η ακρίβεια είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο…Είναι ελληνική και ευρωπαϊκή πραγματικότητα…Το ζήτημα αυτό είναι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και δίνω ιδιαίτερη σημασία στα μέτρα…Πιστεύω ότι οι παρεμβάσεις αρχίζουν και έχουν αποτελέσματα…Οι μόνιμες αυξήσεις είναι η απάντηση και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που θα κρίνει την επιτυχία της πολιτικής μας…", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός απέρριψε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας μελλοντικής με τα κόμματα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. "Πολύ κοινός τόπος στα δεξιά δεν υπάρχει. Δε συνομιλούμε με κόμματα που επικαλούνται ψευτοπατριωτισμό. Δε συνομιλούμε με κόμματα που εργαλειοποιούν τη θρησκεία…", τόνισε. Σαφείς οι αιχμές εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πετάει το…γάντι στον Στέφανο Κασσελάκη. "Θα του έθετα ένα ερώτημα. Γιατί δεν έχει καταθέσει ακόμη το πόθεν έσχες του…", σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέπεμψε νέο μήνυμα στην πολιτική ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας. "Αναμένω από τον πρωθυπουργό να αναγνωρίσει δημόσια, ρητά και κατηγορηματικά ότι σέβεται τη συμφωνία των Πρεσπών. Ότι το όνομα είναι Βόρεια Μακεδονία erga omnes… Θα θέσω το ζήτημα στη διάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ…Θα απαιτήσουμε απόλυτη συμμόρφωση…Θα ενθάρρυνα την ηγεσία των Σκοπίων να μη θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή της πορεία. Ο λαϊκισμός μπορεί να προσελκύει προεκλογικά ψήφους. Πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική…", επεσήμανε.

Πηγή: https://www.capital.gr/