Γράφει ο Π. Κουμουνδούρος: Με τη δύναμη της ψήφου μας να ανοίξουμε μια νέα σελίδα πολιτικής ανατροπής που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.

Με τη δύναμη της ψήφου μας να ανοίξουμε μια νέα σελίδα πολιτικής ανατροπής που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.

Με το κλείσιμο της κάλπης το βράδυ της Κυριακής ένα νέο ξεκίνημα για τον τόπο θα είναι μπροστά μας; Αν και εφόσον οι πολίτες πράξουν το αυτονόητο, να συμμετέχουν. Πρώτον να γυρίσουν την πλάτη στην αποχή, την αδιαφορία, το «όλοι το ίδιο είναι». Δεύτερον, να πιστέψουν ότι είναι εφικτή μια διπλή ανατροπή. Να ηττηθούν καθαρά η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι ολέθριες για τον τόπο πολιτικές της. Τρίτον, να ενισχυθεί αποφασιστικά ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Το αποτέλεσμα της κάλπης να είναι ισχυρό μήνυμα ανασύνταξης, ενίσχυσης του ρόλου του στις μετεκλογικές εξελίξεις. Τέταρτον με την ψήφο μας να εκφράσουμε την ανάγκη μιας προοδευτικής και μαχητικής εκπροσώπησης στο Ευρωκοινοβούλιο.
Πλησιάζει λοιπόν η ώρα ώστε η μοναδικά έγκυρη δημοσκόπηση, η ευρωκάλπη, να δώσει τέλος στην αλαζονεία και στο πορτρέτο του δήθεν αλάθητου αλλά ανεξέλεγκτου πρωθυπουργού. Τώρα είναι η ώρα να δοθεί ένα χαστούκι αποδοκιμασίας στις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης που θρέφουν την ακρίβεια και ευνοούν προκλητικά τα μεγάλα συμφέροντα, στη δυσβάστακτη φορολογική πολιτική, στην απόγνωση πολλών συμπολιτών μας για ανεύρεση κατοικίας με τα ενοίκια σε δυσθεώρητα ύψη. Οι συνθήκες ευνοούν να δοθεί τέλος στη πανάκριβα προβαλλόμενη «παντοδυναμία» του Κυριάκου Μητσοτάκη και να αποκαλυφθεί η αδυναμία του να κυβερνήσει προς όφελος του τόπου, των κοινωνικά ασθενέστερων, των αγροτών, των νέων. Να μπει τέλος στον μύθο της ταινίας του «Ευρωπαίου παίκτη», καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας έδειξε πόσο βλαπτική είναι για τη χώρα η πολιτική τού «ναι σε όλα» στα ξένα κέντρα εξουσίας, πόσο ολέθρια μπορεί να αποδειχθούν τα παιχνίδια υποχώρησης στο Αιγαίο και κατευνασμού της Άγκυρας. Είναι αναγκαίο όσο ποτέ να εκφραστούν όλα όσα προβληματίζουν την σκέψη μας, το κουκούλωμα στα Τέμπη, η υποκλοπές, η χονδροειδείς παραβιάσεις στο Κράτος Δικαίου.
Πριν από έναν χρόνο σε κανενός το μυαλό δεν περνούσε ότι θα έχει τόσο γρήγορη φθορά μια κυβέρνηση που κέρδισε τις εκλογές με 41%. Κι όμως, η καταρράκωσή της δεν έχει προηγούμενο. Κι αυτό γιατί το 41% έγινε το χαλί κάτω από το οποίο επιχείρησε να κρύψει τα πρωτοφανή μέτρα αντιλαϊκής πολιτικής καθώς και τη δυσανεξία της σε κάθε μορφή κριτικής και ελέγχου εντός και εκτός συνόρων. Το ψέμα και η υποκρισία όμως έχουν κοντά ποδάρια. Αγωνιώδεις προσπάθειες του πρωθυπουργού να εμφανίσει εκ των προτέρων ως επιτυχία του ένα ποσοστό που να γράφει το 3 μπροστά. Μάλλον έχει φόβο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας ζητά να του κάνουμε το χατίρι! Εμείς με τη δύναμη της ψήφου μας να ανοίξουμε μια νέα σελίδα πολιτικής ανατροπής που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος. Ένα νέο κεφάλαιο αλλαγής ρότας και ελπίδας για τον λαό και τον τόπο μας. Αυτό μπορεί να γραφτεί σαν τίτλος με μεγάλα γράμματα την Δευτέρα με πρωταγωνιστή έναν ενισχυμένο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι το κλειδί για τη δημιουργία των προϋποθέσεων μιας προοδευτικής, εναλλακτικής προοπτικής για τον τόπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι εδώ, πατάει γερά στην εμπειρία του από τη διακυβέρνηση του τόπου σε δύσκολους καιρούς με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και με νέες δυνάμεις και ιδέες να του προσδίδουν μια πρωτόγνωρη δυναμική. Μια δυναμική που, αν επικυρωθεί με την ψήφο των πολιτών και στην κάλπη, θα είναι το προζύμι για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς, τη μετάλλαξή της σε δύναμη με κυβερνητική προοπτική.

Παναγιώτης Κουμουνδούρος
Συντονιστής ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ