Ευρωκλογές 2024: Οι πρώτοι σε σταυρούς – Οι υποψήφιοι που περνούν το κατώφλι της Ευρωβουλής

Ο δημοσιογράφος και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. Γιώργος Αυτιάς οδηγεί την κούρσα στη «μάχη του σταυρού» με σημαντική διαφορά έναντι των συνυποψηφίων του, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ πρώτος κόβει το «νήμα» ο Κώστας Αρβανίτης.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματων των ευρωεκλογών και με την ενσωμάτωση στο 67,83% η Ν.Δ. εκλέγει 7 ευρωβουλετές. Ο Γιώργος Αυτιάς τερματίζει πρώτος με 14.380 ψήφους, με βάση τα έως τώρα αποτελέσματα, ενώ τη δεύτερη θέση της «γαλάζιας» ευρωλίστας κερδίζει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ακολουθούν οι Φρέντι Μπελέτης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Ελεονώρα Μελέτη και Δημήτρης Τσιόδρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τέσσερις έδρες στη νέα Ευρωβουλή. Από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ πρώτος σε σταυρούς αναδεικνύεται ο Κώστας Αρβανίτης με 5.144 ψήφους και έπεται ο Νικόλας Φαραντούρης με 4.622 ψήφους. Ακολουθούν ο Νίκος Παππάς και η Έλενα Κουντουρά.

Στο ΠΑΣΟΚ, που κερδίζει τρεις έδρες, πρώτος σε ψήφους έρχεται ο Νίκος Παπανδρέου με 7.315 σταυρούς και ακολουθούν ο Γιάννης Μανιάτης με 5.375 σταυρούς και ο Σάκης Αρναούτογλου με 4.164 σταυρούς.

Στην Ελληνική Λύση, που κερδίζει δύο εισιτήρια για το Ευρωκοινοβούλιο πρώτος τερματίζει ο Φράγκος Εμμανουήλ και ακολουθεί η Γαλάτω Αλεξανδράκη.

Από το Κομμουνιστικό Κόμμα ο Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος και ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης περνούν το κατώφλι της Ευρωβουλής.

Από το κόμμα «Νίκη» πρώτος σε σταυρούς έρχεται ο Νίκος Αναδιώτης, ο οποίος και εκλέγεται ευρωβουλευτής.

Τέλος μία θέση στο Ευρωκοινοβούλιο κερδίζει και η Αφροδίτη Λατινοπούλου, επικεφαλής της Φωνής Λογικής, με 1.916 ψήφους.