Μητσοτάκης: Το μήνυμα ελήφθη, προχωρώ σε διορθωτικές αλλαγές

«Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε» επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του μετεκλογική συνέντευξη και ενώ φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό.

«Είμαι και προβληματισμένος αλλά και ανακουφισμένος» είπε ο κ. Μητσοτάκης εξηγώντας ότι ήταν καλύτερο που ο ελληνικός λαος έστειλε τώρα το μήνυμα.

«Θα προχωρήσω λοιπόν σε αυτές τις διορθωτικές αλλαγές ώστε να γίνει κατανοητό ότι λάβαμε το μήνυμα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Αποκωδικοποιώντας το μήνυμα των εκλογών ανέφερε ότι αυτό που μας είπαν οι εκλογείς είναι «σας εμπιστευόμαστε, αλλά πρέπει να γίνετε καλύτεροι».

«Έβλεπα τα προβλήματα και πριν από την κάλπη, αντιλαμβάνομαι γιατί κάποιοι πολίτες μέσα από την ψήφο τους ή και την αποχή τους γιατί ήθελαν να μας στείλουν αυτό το μήνυμα, είπε ακόμη ο πρωθυπουργός εκτιμώντας ωστόσο ότι στην κάλπη αποδοκιμάστηκε και η αντιπολίτευση «και ειδικά αυτή των ‘λεφτόδεντρων΄’».

Δεν υπάρχει μήνυμα «κλίνατε επί δεξιά»

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι δεν εξέλαβε το μήνυμα των εκλογών ως έκκληση για στροφή προς τα δεξιά,  χαρακτηρίζοντας αποπροσανατολιστική τη σχετική συζήτηση.

Και ανέφερε παραδείγματα από τον χώρο της καθημερινότητας (υγείας μεταφορές) λέγοντας ότι αυτά είναι τα προβλήματα του κόσμου και τα οποία δεν έχουν δεξιό ή αριστερό πρόσημο.

Αλλά βασικά σημεία της συνέντευξης Μητσοτάκη:

  • Η αξιωματική αντιπολίτευση απέτυχε στον βασικό της στόχο.
  • Το 41% δεν υπάρχει πια και αυτό μπορεί να είναι ανακουφιστικό, είπε ο κ. Μητσοτάκης εξηγώντας ότι η πτώση του ποσοστού θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση φαινομένων αλαζονείας

Για τα αποτελέσματα στη Βόρεια Ελλάδα

  • «Υπάρχει μια πιο συμπυκνωμένη δύναμη κομμάτων δεξιότερα της ΝΔ. Είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει. Ο τελικός απολογισμός θα γίνει σε τέσσερα χρόνια».

Εκλογές το 2027

Οι εκλογές θα γίνουν το 2027, διαβεβαίωσε ακόμνη ο πρωθυπουργός. «Πιστεύω στους τετραετείς κύκλους έτσι ώστε να κρίνουν οι πολιτες. Δεν υπάρχει κανένα θέμα πρόωρων εκλογών. Θα προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές».

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/

Last modified on Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024 18:39