Παραιτήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, από την κούρσα της διαδοχής

Σε ότι αφορά το παρασκήνιο της απόφασής του, σύμφωνα με το Reuters, ο Τζο Μπάιντεν μέχρι το βράδυ του Σαββάτου επέμενε ότι θα παραμείνει στην προεδρική κούρσα, αλλάζοντας αιφνιδιαστικά την απόφασή του την Κυριακή όταν και ανακοίνωσε σε ανώτερα στελέχη ότι αποσύρεται.

Μάλιστα, ο Μπάιντεν φέρεται να ενημέρωσε το προεκλογικό επιτελείο του και την ομάδα του Λευκού Οίκου ότι θα αποχωρήσει από την προεδρική κούρσα λίγο πριν δημοσιευτεί η επιστολή.

«Ως τον χειρότερο πρόεδρο μακράν στην ιστορία της χώρας», χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ, τον Τζο Μπάιντεν λίγη ώρα αφότου ο τελευταίος, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την προεκλογική κούρσα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το CNN λίγα λεπτά, μετά την παραίτηση, ο πρώην πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος, Ντόναλντ Τραμπ, σημείωσε επίσης ότι αν και δεν είναι σαφές ποιος θα είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, πιστεύει ότι η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις θα είναι πιο εύκολο να νικηθεί από ό,τι αν θα ήταν ο Μπάιντεν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο CNN πως πιστεύει ότι η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα είναι ευκολότερο να ηττηθεί στις εκλογές του Νοεμβρίου συγκριτικά με τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, που απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Last modified on Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 01:48