Ν. Κρητικός: «Το ΙΣΝ είναι ο μεγαλύτερος εθνικός ευεργέτης»

«Καμιά πολιτεία δεν μπορεί να θεωρηθεί άριστη χωρίς την ανάλογη χορηγία»: Με τη φράση αυτή του Αριστοτέλη από τα Πολιτικά, ξεκίνησε ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός, την ομιλία του στη Συνεδρίαση της Ολομέλειας (19.7.2024), για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας. Αντικείμενο επεξεργασίας του, η κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ελληνικού Δημοσίου, για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας.

Το έργο της κυρωθείσας Σύμβασης, αφορά στη μελέτη, ανακατασκευή, ανακαίνιση και στον εξοπλισμό ενός υφιστάμενου κτιρίου επί του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», που θα χρησιμοποιηθεί ως Κέντρο Αναφοράς για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων, ενώ σκοπός της σύμβασης είναι να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης και υλοποίησης του έργου στο πλαίσιο του πενταετούς επιστημονικού προγράμματος.

Ο κ. Κρητικός σημείωσε πως «το ΙΣΝ συνιστά το μεγαλύτερο εθνικό ευεργέτη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Το συνολικό ύψος των δωρεών του που αυτήν τη στιγμή εκτελούνται προσεγγίζει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ένα ιλιγγιώδες ποσό που θα συμβάλει δραστικά στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες».

Συνεχίζοντας υπογράμμισε: «Η πληθώρα δωρεών, επιχορηγήσεων και υποτροφιών που παρέχει κάθε χρόνο βοηθούν ευαίσθητες ομάδες συμπολιτών μας στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού. Η παρούσα δωρεά καθίσταται σημαντικότερη αν αναλογιστούμε ότι αφορά στον τομέα της ψυχικής υγείας των παιδιών». Καταληκτικά, ανέφερε πως «η σύμβαση αυτή αποτελεί επιπλέον μια αποτύπωση της εμπιστοσύνης μεταξύ του ιδρύματος και της πολιτείας, όπως αυτή δομήθηκε στο πέρασμα του χρόνου και επικυρώθηκε με τις προηγούμενες συμβάσεις».