Ν. Κρητικός: «Δομικός μετασχηματισμός Υπερταμείου»

Τοποθέτηση του βουλευτή Π.Ε. Λακωνίας Νεοκλή Κρητικού, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, για το μετασχηματισμό του Υπερταμείου και των θυγατρικών του. 

«Πλέον, το Υπερταμείο δε θα περιορίζεται στο σκοπό της εξυπηρέτησης του Δημόσιου Χρέους, του οποίου παραμένει εγγυητής.  Αλλά θα καταστεί ένας Οργανισμός προσανατολισμένος στην παροχή σύγχρονων ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, ο οποίος θα σέβεται τις αρχές της αποτελεσματικής οργάνωσης και της σύγχρονης διοίκησης», σημείωσε ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας.

Αναφέρθηκε στη σύσταση του Επενδυτικού Ταμείου, που θα κατευθυνθούν στη χρηματοδότηση αναπτυξιακών επενδυτικών δραστηριοτήτων, από τις οποίες θα μπορούσε να προκύψει σημαντική προστιθέμενη αξία για την Οικονομία και συμπλήρωσε πως «η κατάρτιση του νομοσχεδίου απηχεί τη σταθερή, συνεπή προσπάθεια που καταβάλλεται εδώ και 5 χρόνια για την ανάταξη της Οικονομίας και τη διατήρηση του θετικού πρόσημου αυτής, σε συνθήκες όπου παρέμεινε όρθια, παρά τις πολλαπλές αναταράξεις και τους κλυδωνισμούς που υπέστη».

Τέλος, εστίασε στη ρύθμιση κατατεθείσας τροπολογίας, που αφορά στα μέτρα ελάφρυνσης του κόστους ενέργειας στον πρωτογενή Τομέα: «Απαραίτητη παρέμβαση, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το επείγον ζήτημα του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας για τους κατόχους αγροτικών συνδέσεων και τους ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ, ιδίως τώρα το καλοκαίρι, που οι καταναλώσεις των αγροτών αυξάνονται σημαντικά», κατέληξε.