Μ. Κατρίνης: “Η Υγεία και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα «νοσούν» στη Λακωνία, λόγω της κυβέρνησης Μητσοτάκη”

«Με τον εξαναγκασμό και με την πίεση προς τους ιατρούς, δεν λύνονται τα κρίσιμα προβλήματα υποστελέχωσης της υγείας», ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, όπου συναντήθηκε με ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Για εμάς που δημιουργήσαμε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα Υγείας, που αναβαθμίσαμε τους ρόλους ιατρών και νοσηλευτών, η εικόνα υποβάθμισης που γνωρίζει η Υγεία σε όλη την ελληνική περιφέρεια, δεν είναι αποδεκτή», τόνισε ο κ. Κατρίνης, ο οποίος ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης,  στην οποία συμμετείχαν οι κκ. Εύη Παπαγεωργίου, Παπαδημητρίου, Πρόεδρος ΓΝ Σπάρτης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών, Στάμω Καπετανούδη, Διευθύντρια Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, Γαλάνη Αικατερίνη, Εκπρόσωπος Σωματείου Εργαζομένων και Γιώργος Χρηστάκης Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λακωνίας.

katrinis5.jpg

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκε το θέμα του οργανογράμματος του νέου νοσοκομείου Σπάρτης που θα πρέπει να στελεχωθεί με 134 επιστήμονες υγείας, όταν αυτή τη στιγμή το υπάρχον δυναμικό είναι 69 άτομα. 

Ο Μιχάλης Κατρίνης συναντήθηκε επίσης με την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας, κ. Μαίρη Τσιρώνη, από την οποία ενημερώθηκε για τον εξαναγκασμό και την πίεση των ιδιωτών ιατρών να καλύψουν ανάγκες στις οποίες το κράτος είναι ανίκανο να ανταποκριθεί, αποκαλύπτοντας για μία ακόμα φορά την αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη διαχείριση του συστήματος υγείας, με τα κέντρα  υγείας του νομού Λακωνίας να αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις σε αγροτικούς ιατρούς. 

katrinis6.jpg

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λακωνία, ο Μιχάλης Κατρίνης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης, κ. Γιάννη Καρβουνιάρη και τον Αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Φουντούκη, με τους οποίους συζήτησε για τα προβλήματα του φορολογικού νομοσχεδίου και της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επίσης, επισκέφθηκε του Μολάους, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Γιάννη Παναρίτη, με τον οποίο επίσης έθιξαν σοβαρά ζητήματα φορολόγησης και ακρίβειας που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες της περιοχής.

Last modified on Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2024 20:31