Ν. Κρητικός: «Αναγκαία η στήριξη των ιατρών του ΕΣΥ»

Σεπτεμβρίου 06, 2024

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Υγείας που υπογράφηκε σήμερα, καθιερώνεται επιπλέον οικονομικό κίνητρο για την προσέλκυση και παραμονή ιατρών σε προβληματικές και άγονες περιοχές, όπως γνωστοποίησε ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός.

«Το νέο αυτό επίδομα, ανάλογα και με την κατηγορία της περιοχής που θα ασκεί υπηρεσία ο ιατρός, ξεκινά από τα 200 € και για συγκεκριμένες ειδικότητες μπορεί να φτάσει έως τα 600 € μηνιαίως», διευκρίνισε ο κ. Κρητικός, εξειδικεύοντας πως η Σπάρτη, το Γύθειο και ο Βλαχιώτης είναι οι περιοχές που έρχονται να προστεθούν στην κατηγορία Α', μαζί με τους Μολάους, τη Νεάπολη και την Αρεόπολη, γεγονός που όπως σημείωσε «καταδεικνύει ότι οι δομές Υγείας βρίσκονται σε περιφερειακή ενότητα με αυξημένες ανάγκες και ιδιαιτερότητες».

«Η στήριξη του ΕΣΥ και του δυναμικού του, πρέπει να είναι συνεχής, έμπρακτη και πολυδιάστατη. Έχουμε δρόμο ακόμη, για μια δημόσια Υγεία, αντάξια των προσδοκιών των πολιτών, αντάξια των ίδιων των πολιτών», κατέληξε.

Last modified on Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2024 03:37