Συνάντηση του Ν. Κρητικού με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις χαλαζοπτώσεις και τις αποζημιώσεις πυρόπλυκτων

Σεπτεμβρίου 13, 2024

Με τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α., κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, συναντήθηκε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός. Ο κ. Κρητικός έθεσε δύο βασικά ζητήματα: της σφοδρής χαλαζόπτωσης που σημειώθηκε προσφάτως σε περιοχές του Δ. Μονεμβασίας και των αποζημιώσεων των πυροπλήκτων Δήμου Αν. Μάνης.

Αναφορικά με το πρώτο: ξεκίνησε η διαδικασία δηλώσεων ζημιάς στους κατά τόπους ανταποκριτές ΕΛ.Γ.Α. του Δήμου. «Ο κ. Πρόεδρος μού είπε πως η καταβολή αποζημιώσεων, τοποθετείται για την Άνοιξη 2025», σημείωσε ο Νεοκλής Κρητικός, ενώ για το θέμα των αποζημιώσεων πυροπλήκτων για το φυτικό κεφάλαιο τόνισε: «Έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, οικονομικά και ψυχικά. Όπως μου είπε, όμως, ο κ. Πρόεδρος, μια σοβαρή δυσλειτουργία στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΛ.Γ.Α., θα καθυστερήσει την ταυτοποίηση των παραγωγών και τη διαβίβαση των πορισμάτων στο Δ. Ανατολικής Μάνης», υπογράμμισε.

Ο κ. Λυκουρέντζος προσδιόρισε την αποστολή τους για το Δεκέμβριο και την πληρωμή στα τέλη του χρόνου. Ο κ. Κρητικός του εξήγησε, πως η αποκατάσταση των καλλιεργειών από τους παραγωγούς, δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο, δεδομένης και της σχετικής ΚΥΑ, η οποία ορίζει ότι ο εκ των υστέρων έλεγχος αποκατάστασης από τα κλιμάκια, θα έχει διενεργηθεί έως και ένα περίπου χρόνο από την έκδοσή της.

20_2.jpg