Ν. Κρητικός: «Δεν ξεχνάμε αυτούς που ξεχνάνε»

Σεπτεμβρίου 21, 2024

Κάθε χρόνο, υπάρχουν πολλές δεκάδες Παγκόσμιες και Ευρωπαϊκές Ημέρες που αξίζουν της προσοχής μας. 

Η 21η Σεπτεμβρίου όμως είναι μία εντελώς ιδιαίτερη ημέρα. Είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, μια ημέρα κατά την οποία οι σχετικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη νόσο Αλτσχάιμερ και την άνοια. Οι άνοιες εν γένει είναι παθήσεις που προκαλούν προοδευτική έκπτωση των ανωτέρων νοητικών λειτουργιών σε βαθμό που καθιστούν προβληματική την ανεξάρτητη διαβίωση των ασθενών.

Για τους ασθενείς που ζουν με τη νόσο Alzheimer και τους φροντιστές τους η καθημερινότητα είναι γεμάτη προκλήσεις και δυσκολίες που συχνά γίνονται ιδιαίτερα πιεστικές. Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση αναφορικά με την άνοια μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των ασθενών με νόσο Alzheimer και των φροντιστών τους, και να προσφέρουν ανακούφιση σε χιλιάδες οικογένειες.

Η στενή συνεργασία όλων μας και η  υλοποίηση συγκεκριμένων προγραμμάτων μας φέρνουν πιο κοντά στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω άνοιας. 

Κύριος στόχος της πολιτικής του Υπουργείου Υγείας, είναι η ολιστική και προσανατολισμένη στον άνθρωπο προσέγγιση και η διασφάλιση της πρόσβασης όλου του πληθυσμού σε ποιοτικές υπηρεσίες ,για μια ζωή με υγεία και αξιοπρέπεια.

Δεν ξεχνάμε Αυτούς που ξεχνάνε!!

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

 

Νεοκλής Δ. Κρητικός

Βουλευτής Ν. Λακωνίας

Νέα Δημοκρατία

Last modified on Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024 16:15