Ν. Κρητικός για το Κ.Υ. Καστορείου: «Θετική έκβαση στο αίτημα για άγονο;»

Σεπτεμβρίου 27, 2024

Την αισιοδοξία του ότι και το Κέντρο Υγείας Καστορείου, θα συμπεριληφθεί στις άγονες και προβληματικές περιοχές Α’ κατηγορίας, εξέφρασε ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός.

Ειδικότερα, εξηγεί: «Με την ΚΥΑ των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Υγείας που υπογράφηκε πριν από ένα μηνα περίπου, καθιερώθηκε επιπλέον οικονομικό κίνητρο για την προσέλκυση και παραμονή ιατρών σε προβληματικές και άγονες περιοχές. Η Σπάρτη, το Γύθειο και ο Βλαχιώτης, ήταν οι περιοχές που προστέθηκαν στην κατηγορία Α', μαζί με τους Μολάους, τη Νεάπολη & την Αρεόπολη, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι δομές Υγείας της Λακωνίας, βρίσκονται σε περιφερειακή ενότητα, με αυξημένες ανάγκες και ιδιαιτερότητες».

Επιπρόσθετα, τόνισε πως «η στήριξη του ΕΣΥ και του δυναμικού του, πρέπει να είναι συνεχής, έμπρακτη και πολυδιάστατη» συμπληρώνοντας πως «έχουμε δρόμο ακόμη, για μια δημόσια Υγεία, αντάξια των προσδοκιών των πολιτών, αντάξια των ίδιων των πολιτών».

Στην παραπάνω Απόφαση δεν είχε συμπεριληφθεί το Κ.Υ. Καστορείου, για το οποίο ο κ. Κρητικός εξαρχής έχει καταθέσει στο Υπουργείο όλα τα στοιχεία που συνηγορούν στην ισότιμη αντιμετώπισή του. «Φαίνεται πως το Υπουργείο αφουγκράζεται το αίτημα και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και μετά από τη μελέτη των στοιχείων, ελπίζουμε πως πείσαμε να μετατραπεί και το Καστόρι σε άγονο. Δε θα αποτελέσει πανάκεια, γιατί έχουν πολλά και σπουδαία να γίνουν ακόμα, αλλά θα είναι ενα μικρό πλην ουσιαστικό για τη συγκεκριμενη περιοχή βήμα. Αναμένουμε και πιστεύουμε στην θετική έκβαση!», κατέληξε.