Διαγωνισμός φωτογραφίας “Η Ελαφόνησος μέσα από τα μάτια σου”

Ο Δήμος Ελαφονήσου εγκαινιάζει μια πρωτότυπη διαδραστική ενέργεια καλώντας τους επισκέπτες να αποτυπώσουν στο φωτογραφικό τους φακό τα σημεία που θα επιλέξουν από το νησί.

Οι φωτογραφήσεις θα πρέπει να καλύπτουν τους τρεις τομείς στους οποίους εστιάζεται η προβολή του νησιού:

Προστατευόμενα είδη: Πράσινες θαλασσοχελώνες, σπιτόφιδα, γραμμωτές νεροχελώνες, πτερυγονυχτερίδες, κρασπεδωτές χελώνες, αβλέφαροι κ.α.

Τοπία Ελαφονήσου με πολιτισμικό χαρακτήρα: Παυλοπέτρι Ελαφονήσου, η Παναγία η Κατωνησιώτισσα, Ξωκλήσι του ‘Αγιου Παταπίου, Σπηλιά Καραντρέα, Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνα , Βάρδια κ.α.

Παραλίες: Σίμος, Μεγάλη παραλία, Παναγία, Πούντα, Λεύκη, Μάγγανος, Κοντογόνι κ.α.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να στείλει, μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου ,φωτογραφίες και για τις τρεις (3) κατηγορίες φωτογραφίας αρκεί να είναι μόνο μια φωτογραφία για κάθε κατηγορία στα εξής μέσα επικοινωνίας του Δήμου : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. συνοδευόμενες από αίτηση και δήλωση εκχώρησης πνευματικών δικαιωμάτων.

Η αξιολόγηση των φωτογραφιών θα γίνει με την ακόλουθη διαδικασία: Η τριμελής κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους φωτογράφους Ανωμήτρη Αντώνη, Μέντη Χαράλαμπο και Ρουμάνη Αναστασία θα αξιολογεί με ‘ναι’ ‘η με ‘όχι’ τις φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες που θα έχουν τουλάχιστον 2 ΄ναι΄ θα προκρίνονται στην επόμενη φάση όπου και θα επαναξιολογούνται .Στο δεύτερο ΄γύρο΄ αξιολόγησης οι φωτογραφίες που θα αξιολογηθούν με τρία (3) ‘ναι΄ θα προταθούν για το έπαθλο το νικητή κάθε κατηγορίας.

Ο νικητής από κάθε κατηγορία θα ανταμειφθεί με το έπαθλο της ακτοπλοϊκής μεταφοράς και της διήμερης διαμονής του στην Ελαφόνησο σε χρονικό διάστημα που θα αποφασίσει ο ίδιος (απαραίτητη διευκρίνηση : η επιλογή του χρονικού διαστήματος αφενός αφορά το χρονικό διάστημα 1/10/2023-1/9/2024 αφετέρου θα πρέπει να συνάδει και με την διαθεσιμότητα των καταλυμάτων και των μέσων μεταφοράς κατά την αντίστοιχη περίοδο, εξαιρουμένου του διμήνου Ιουλίου – Αυγούστου). Η λίστα με τους νικητές του διαγωνισμού θα αναρτηθεί στη σελίδα του Δήμου στις 10 Σεπτεμβρίου. Συντονίστρια του διαγωνισμού ορίσθηκε η Αντιδήμαρχος κα Μέντη Κατερίνα.

Το φωτογραφικό υλικό που θα συλλεχθεί κατά την διάρκεια του διαγωνισμού θα αξιοποιηθεί για την υλοποίηση μελλοντικών προωθητικών ενεργειών του Δήμου.

ΑΙΤΗΣΗ

ΥΠ. ΔΗΛΩΣΗ

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

  • ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ
  • Ο ΚΑΘΕ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ, ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ (3) ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ (1) ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δήμος Ελαφονήσου :webelafonisos.gov.grelafonisos.gov.gr">dimoselafonisos.gov.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

  • ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΕΙΔΗ : (ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΘΑΛΑΣΣΟΧΕΛΩΝΕΣ, ΣΠΙΤΟΦΙΔΑ, ΓΡΑΜΜΩΤΕΣ ΝΕΡΟΧΕΛΩΝΕΣ, ΠΤΕΡΥΓΟΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ, ΚΡΑΣΠΕΔΩΤΕΣ ΧΕΛΩΝΕΣ, ΑΒΛΕΦΑΡΟΙ Κ.Α)
  • ΤΟΠΙΑ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ : (ΠΑΥΛΟΠΕΤΡΙ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΤΩΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ, ΞΩΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΆΓΙΟΥ ΠΑΤΑΠΙΟΥ, ΣΠΗΛΙΑ ΚΑΡΑΝΤΡΕΑ,  ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ, ΒΑΡΔΙΑ Κ.Α)
  • ΠΑΡΑΛΙΕΣ : (ΣΙΜΟΣ, ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΠΑΝΑΓΙΑ, ΠΟΥΝΤΑ, ΛΕΥΚΗ, ΜΑΓΓΑΝΟΣ, ΚΟΝΤΟΓΟΝΙ, ΚΑ)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

Η ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΜΕ ‘ΝΑΙ’ ‘Η ΜΕ ‘ΟΧΙ’ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΄ΝΑΙ΄ ΘΑ ΠΡΟΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ. ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΄ΓΥΡΟ΄ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΜΕ  ΤΡΙΑ (3) ‘ΝΑΙ΄ ΘΑ ΠΡΟΤΑΘΟΥΝ ΓΙΑ  ΤΟ ΕΠΑΘΛΟ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΗ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΣΟΨΗΦΙΑΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΠΡΟΒΕΊ ΣΕ ΚΛΗΡΩΣΗ.

ΕΠΑΘΛΑ ΝΙΚΗΤΩΝ

Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΘΑ ΑΝΤΑΜΕΙΦΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΘΛΟ ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ ΣΕ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ  (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ : Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΔΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΑΠΟ 01/10/2023 ΕΩΣ 30/09/2024, ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΔΙΜΗΝΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ).

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023.