Βλαχιώτη: Μουσικό ταξίδι από τις Φιλαρμονικές Σκάλας και Κροκεών

ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΣΚΑΛΑΣ ΚΑΙ ΚΡΟΚΕΩΝ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΛΑΧΙΩΤΗ – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μια μοναδική μουσική βραδιά διοργανώνουν ο Δήμος Ευρώτα, η Κοινωφελής Επιχείρηση «Ευρώτειος Πολιτεία» και η Τοπική Κοινότητα Βλαχιώτη απόψε στις 21:00 στην κεντρική πλατεία Βλαχιώτη. Οι Φιλαρμονικές Ορχήστρες Σκάλας και Κροκεών να ενώνουν τις μελωδίες τους, με στόχο να προσφέρουν διασκέδαση και ψυχαγωγία.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ευρώτα ιδρύθηκε το 1981. Με συνεχή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου για 43 χρόνια δίνει το παρών σε διάφορες εκδηλώσεις. Το 2010 ιδρύθηκε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων ποικίλης μουσικής, η οποία άρχισε να παρουσιάζει έργα από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, με σκοπό να προβάλλει μουσικά ακούσματα πέρα από τα καθιερωμένα, τα στερεότυπα που θέλουν μια μπάντα να παίζει μόνο σε λιτανείες και εθνικές επετείους.
Η Φιλαρμονική απαρτίζεται κυρίως από μαθητές απ’ όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς και από παλιούς μουσικούς που με το μεράκι και την αγάπη τους συνεχίζουν να συμμετέχουν στη φιλαρμονική.
Την οργάνωση και τη διεύθυνση της Φιλαρμονικής έχει από το 2004 έως και σήμερα ο μαέστρος, αρχιμουσικός Γιώργος Κούτουλας.
Η Φιλαρμονική Κροκεών ιδρύθηκε το 1925 με έδρα τις Κροκεές Λακωνίας, γενέτειρα του μεγάλου ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου, από µια ομάδα Κροκεατών, µε την ονομασία «Σύλλογος, η Φιλαρµονική Κροκεών».
Πρώτος αρχιμουσικός ήταν ο Ιταλός Τζιάκοµο Μoρέττι. Η λαμπρή πορεία της Φιλαρμονικής διακόπηκε με τη διάλυσή της από το της 4ης Αυγούστου του Μεταξά. Η διαδικασία ανασύστασης της ξεκίνησε το 1960 ως «Σύλλογος Φιλοπροόδων Κροκεατών» του φορέα δηλαδή που έχει ως σήμερα την ευθύνη για τη λειτουργία της Φιλαρμονικής.
Η Φιλαρμονική Κροκεών αποτελείται από 60 και πλέον μέλη όλων των ηλικιών, παιδιά - μαθητές, έφηβοι - φοιτητές, ενήλικες - εργαζόμενοι, διαθέτουν τον ελεύθερο χρόνο τους αφιλοκερδώς και εθελοντικά ώστε η Φιλαρμονική μας να συνεχίσει το ταξίδι της.
Είναι µια Φιλαρμονική ερασιτεχνών που επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο αφού ψυχαγωγεί, καλλιεργεί, ενώνει και κοινωνικοποιεί. Είναι µια Φιλαρμονική που χάρη στο µεράκι και την αγάπη των µελών της ξεπερνιούνται οι δυσκολίες. Από τον Οκτώβριο του 2010 έως σήμερα χρέη αρχιμουσικού εκτελεί ο εκπαιδευτικός µουσικής Μαρίνος Καριοφύλλης.

Απόψε στις 21:00 στην κεντρική πλατεία Βλαχιώτη. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ας μη λείψει κανείς.