Οι Γκιντίκι απόψε στον Κήπο του Ιπποκράτη στη Σκάλα

Η παρέα που εξελίχθηκε με τον καιρό στο πειραματικό μουσικό σχήμα «ΓΚΙΝΤΙΚΙ», σας προσκαλεί σε μια μοναδική μουσικοχορευτική βραδιά, αύριο Τετάρτη 9 Αυγούστου στις 21:30, στον Κήπο του Ιπποκράτη στη Σκάλα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
Οι «ΓΚΙΝΤΙΚΙ» ξεκίνησαν να παίζουν το 2014 σε καφενεία της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα τότε ξεκινούσε με ρεμπέτικα και κάπου στη μέση της βραδιάς το «γυρνούσαν» στα κλαρίνα. Σιγά σιγά ο παραδοσιακός ήχος θα εκτοπίσει τα ρεμπέτικα. Παραδοσιακός ήχος χωρίς την καταστροφική παραμόρφωση του echo, delay, reverb. Το μουσικό σχήμα, εντάσσοντας τις επιρροές των μελών του, κατάφερε να προσεγγίσει κοινό μικρό ηλικιακά και να δημιουργήσει το πολύ ιδιαίτερο ύφος του. Μέσα από τα παραδοσιακά όργανα, όπως είναι το λαούτο, το κλαρίνο, το βιολί και τα κρουστά, προσεγγίζεται ο παραδοσιακός ήχος περισσότερο μέσω του ρυθμικού και του ερμηνευτικού κομματιού.
 
Όσο ο καιρός περνούσε τα ανταμώματα άρχισαν να πληθαίνουν. Δεν άργησαν να έχουν τα live και στην Αθήνα. Πάντα σε μικρούς χώρους και σε εβδομαδιαία βάση.
 
Η παράδοση για τους ΓΚΙΝΤΙΚΙ είναι μια συνεχής δυναμική διαδικασία. Στα live τους κυριαρχεί διονυσιακό πνεύμα. Ο κόσμος τραγουδάει και χορεύει ασταμάτητα, «μήλο μου κόκκινο», «ικαριώτικος», «αφούσης», «μεσαρίτικος». Εκεί θα δεις ακόμα και πόγκο μέσα σε κύκλο χορού!
 
Το 2022 ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις για τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Αχόι» στο στούντιο Αχός του Θανάση Παπακωνσταντίνου, τον οποίο σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν εντός του 2023. Ο δίσκος περιλαμβάνει προσεγγίσεις της μπάντας σε παραδοσιακά τραγούδια διαφόρων περιοχών της Ελλάδας, οι οποίες έχουν διαμορφωθεί μέσω των live εμφανίσεών τους και εξελίχθηκαν μέσα στον χρόνο διαδραστικά με το κοινό.
365654674_626706296108894_4379291361528220430_n.jpg