Στη Σπάρτη η συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννήσιων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ θα συνεδριάσει στην Σπάρτη στις 5 και 6 Απριλίου 2024. 

 

Πρόκειται για την ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΊΩΝ , η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο την παραμονή των επετειακών εκδηλώσεων για την γενέθλια ημέρα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη , που επισήμως εορτάζεται στο Ραμοβούνι της Μεσσηνίας.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη Συνέλευση Πελοποννησίων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας. Το 2022 η συνάντηση έγινε στην Τρίπολη της Αρκαδίας , το 2023 ήταν η σειρά του Πύργου της Ηλείας και φέτος η συνάντηση γίνεται στη Σπάρτη. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων είναι η ένωση όλων των Συλλόγων Πελοποννησίων που ζουν και δραστηριοποιούνται εκτός Πελοποννήσου, σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

 

Μέχρι σήμερα η δύναμη της Ομοσπονδίας αριθμεί εικοσιπέντε σωματεία από την ηπειρωτική και την νησιωτική Ελλάδα.

Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι η ένωση των δυνάμεων και η κοινή επιδίωξη έργων ανάπτυξης στην  κοινή ιδιαίτερη πατρίδα.

Επίσης, η εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των τόπων εγκατάστασης και διαβίωσης  των καταγόμενων από  την Πελοπόννησο με την  «ιδιαίτερη πατρίδας» και το αντίστροφο, είναι στις προτεραιότητες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Πελοποννησίων. 

Φέτος , στην Σπάρτη , εκτός της συνάντησης των εκπροσώπων των πολιτιστικών σωματείων από όλη την Ελλάδα, θα γίνουν συναντήσεις την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 με τον Δήμαρχο Σπάρτης  κ.Μιχάλη Βακαλόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Θεόδωρο Βερούτη. Το απόγευμα της Παρασκευής οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας θα παρακολουθήσουν του Χαιρετισμούς στον Άγιο Νίκωνακαι ακολούθως θα συναντηθούν με τον Μητροπολίτη Σπάρτης και Μονεμβασίας κ. Ευστάθιο.

Την επομένη ημέρα η αντιπροσωπία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πελοποννησίων θα επισκεφθεί τον τόπο καταγωγής του Ήρωα Σωτήριου Σταυριανάκου στο Σκουτάρι όπου και θα τελεσθεί τρισάγιο στη μνήμη του , σεμνή αναφορά στη θλιβερή επέτειο πενήντα χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. 

Επίσης θα υπάρξει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ.ΙωάννηΠαναρίτη και με τον φίλο της Ομοσπονδίας , Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο.  

Οι εκδηλώσεις και οι συναντήσεις γίνονται , όπως προαναφέρθηκε , «στο δρόμο για τα Ραμοβούνι», τόπο γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, προορισμό για τον οποίο θα αναχωρήσει  την επομένη  η αντιπροσωπία της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Πελοποννησίων.