Τα παιδιά ζωγραφίζουν και εκθέτουν τα έργα τους στη Νεάπολη

Μαρούλη Κατζιλιέρη

Μια ξεχωριστή έκθεση παιδικής ζωγραφικής είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στην παραλία της Νεάπολη του Σάββατο 8 Ιουνίου 2024. Πρόκειται για έργα παιδιών ηλικίας 8 έως 13 ετών του εργαστηρίου «ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙ-ΖΟΥΜΕ»

Η πρωτοβουλία της έκθεσης ανήκει στο δάσκαλο των παιδιών Νικόλαο Τζερεφό και αφορά έργα που οι μικροί καλλιτέχνες δούλεψαν με προσοχή κατά τη διάρκεια της χρονιάς με κίνητρο την συμμετοχή τους στην έκθεση.

 

Όπως δεσμεύτηκε ο κ. Τζερεφός σε σχετική ερώτησή μας θα ακολουθήσουν κι άλλες εκθέσεις καθώς και παρουσιάσεις έργων στο μέλλον.

Λίγα λόγια για το Νικόλαο Τζερεφό
Ο Νικόλαος Τζερεφός κατάγεται από τη Νεάπολη και είναι απόφοιτος του ΤΕΙ Λάρισας στο τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου με έδρα την Καρδίτσα.

Παράλληλα με τις σπουδές του έμαθε την τέχνη και τα μυστικά της Αγιογραφίας κοντά σε αξιόλογο αγιογράφο, μια τέχνη που όπως ο ίδιος τονίζει «έχει πολλούς κανόνες και μεγάλο βαθμό δυσκολίας».

Μετά την αποφοίτησή του ασχολήθηκε με τη ζωγραφική ενώ το 2018 δημιουργεί στη Νεάπολη το δικό του φυσικό κατάστημα με χειροποίητα είδη σπιτιού, διακόσμησης, είδη κουζίνας και σερβιρίσματος, αλλά και χειροποίητα έπιπλα, πίνακες ζωγραφικής, βυζαντινές εικόνες και είδη λαϊκής τέχνης, από ξύλο ελιάς και οξιάς κατασκευασμένα στο χέρι.

  

monemvasianews.jpg