Γεωργίτσι - Υακίνθεια 2024: Ομιλία και παρουσίαση βιβλίου «Ανακαινίζω τη ζωή μου με αρχιτέκτονα τον Αριστοτέλη»

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Υακίνθεια 2024», θα πραγματοποιηθεί η ομιλία και παρουσίαση του βιβλίου «ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο «Σπαντίδου» Αμφιθέατρο*, με την αρχιτέκτονα-συγγραφέα Φένια Τσανάκα.

 

Ημερομηνία: Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Ώρα: 8 μ.μ.

Τόπος: «Σπαντίδου» Αμφιθέατρο*, Γεωργίτσι Λακωνίας

Είσοδος: Ελεύθερη

Οργάνωση: Λακεδαιμονίων Πολιτιστικό Κέντρο «Μνημοσύνη»

tsakana.jpg

Περίληψη Εκδήλωσης

Στο δεύτερο πολιτιστικό ραντεβού του καλοκαιριού, η αρχιτέκτονας και συγγραφέας Φένια Τσανάκα θα παρουσιάσει το βιβλίο της, το οποίο διερευνά την αριστοτελική φιλοσοφία και πώς αυτή μπορεί να εφαρμοστεί στην καθημερινότητά μας για μια καλύτερη ζωή. Με βάση τη θεώρηση του Αριστοτέλη ότι «η ζωή μας είναι οι πράξεις μας», η συγγραφέας απαντά σε ερωτήματα όπως:

 

Πώς να χειριζόμαστε το θυμό μας;

Τι σημαίνει αγάπη;

Πώς να διαμορφώσουμε ανθρώπινες σχέσεις χωρίς εντάσεις και τσακωμούς;

Πώς να νικήσουμε τους φόβους μας;

Γιατί αποτυγχάνουν οι δίαιτες;

Γιατί πράττουμε συχνά ενάντια σ' αυτό που θέλουμε;

Μήπως οι εμπειρίες μας διαμορφώνουν τη σκέψη μας;

Πώς οι επιλογές μας θα είναι καλές;

Ποιο είναι το νόημα της ζωής;

Το βιβλίο αποτελεί μια βιωματική πορεία ανακάλυψης της αριστοτελικής φιλοσοφίας και πώς αυτή μπορεί να αλλάξει την οπτική μας, τον τρόπο σκέψης και τις πράξεις μας, οδηγώντας σε μια ανακαίνιση της ζωής μας.

 

Λίγα λόγια για την αρχιτέκτονα-συγγραφέα

 

H Φένια Τσανάκα δεν είναι  φιλόσοφος αλλά αρχιτέκτων. Γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα και είναι μητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε αρχιτεκτονική στην Αθήνα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Έκτοτε διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο εκπονώντας μελέτες, επιβλέψεις και κατασκευές ιδιωτικών έργων. Σημαντική θεωρεί την  εικοσιπενταετή συνεργασία που έχει με το Ίδρυμα Ωνάση, έχοντας αναλάβει σήμερα την επίβλεψη της επέκτασης του «Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Νοσοκομείου» . Έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 45 χώρες που την καθόρισαν και την διαμόρφωσαν ως «πολίτη του κόσμου». Τα τελευταία 7 χρόνια ασχολείται και με τη πρακτική φιλοσοφία διερευνώντας ποια είναι η καλή ζωή και πώς χτίζεται.

*Η καλύτερη πρόσβαση προς το «Σπαντίδου» Αμφιθέατρο είναι από το χωριό Γεωργίτσι Λακωνίας, στη στροφή για το γήπεδο.