Κοινοπραξία εταιρειών εγκαθιστά αναβατόριο ατόμων στο Κάστρο Μονεμβασιάς

Δείτε στις 18-3-2023 τι είχε δηλώσει η Λίνα  Μενδώνη για το αναβατόριο του Κάστρου Μονεμβασίας 

https://youtu.be/zL3YafcgL6M?si=Dxc8xdj7ebWZC3iw

Την κοινοπραξία απαρτίζουν οι Kontos Concreate ΑΤΕ και Monte Noulikas

Προς υλοποίηση βαίνει έργο αρχικού προϋπολογισμού 5.766.000 ευρώ (συν ΦΠΑ) που αφορά σε προμήθεια και εγκατάσταση ενός εναέριου αναβατορίου ατόμων για το Κάστρο της Μονεμβασιάς. Στον ανοικτό διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος Μονεμβασίας για να αναθέσει το project κατατέθηκε μία προσφορά, από την κοινοπραξία των Μonte Noulikas και Kontos Concreate ATE, στην οποία εν τέλει και κατακυρώθηκε η σύμβαση. Το εργολαβικό συμφωνητικό υπέγραψαν η δημοτική αρχή και η κοινοπραξία, η οποία, σημειωτέον, υποχρεούται να αποπερατώσει το έργο εντός του χρονικού διαστήματος των 20 μηνών.

Αναβατόριο με δύο καμπίνες
Στόχος του έργου είναι η ασφαλής, άνετη και γρήγορη μεταφορά επιβατών και ατόμων με κινητικές δυσκολίες στην Άνω Πόλη του Κάστρου. Το αναβατόριο θα διαθέτει δύο καμπίνες, θα ξεκινά εκτός της Κάτω Πόλης και θα καταλήγει στην Άνω Πόλη Μονεμβασιάς. Ο χώρος υποδοχής προβλέπεται να δημιουργηθεί στο νότιο τμήμα του βράχου της Μονεμβασιάς. Το κτίριο που θα φιλοξενήσει τον χώρο υποδοχής και τον σταθμό αφετηρίας του αναβατήρα θα είναι περίπου 150 μ. από την πύλη εισόδου στην Κάτω Πόλη. Έτσι, η υποδοχή και η εκκίνηση θα παραμείνει κοντά στην πύλη της Κάτω Πόλης (από όπου ξεκινά κανείς την περιήγηση του στην Μονεμβασιά) και θα αποφεύγεται επιπλέον επιβάρυνση στην κίνηση οχημάτων περί του κόμβου μπροστά από την πύλη.

Η θέση του σταθμού τερματισμού έχει υψομετρική διαφορά περίπου 90 μ. και τοποθετείται στην άκρη του τοίχους της Άνω Πόλης. Για την λειτουργία του αναβατήρα δεν απαιτούνται χειριστές ή επόπτες εντός των καμπινών, παρά μόνο ένας χειριστής σε κάθε έναν από τους δύο σταθμούς. Η κάθε καμπίνα θα έχει χωρητικότητα 15 ατόμων ή δύο αμαξιδίων ΑμεΑ ή ενός φορείου ασθενοφόρου με δύο τραυματιοφορείς. Ο αναβατήρας θα παραδοθεί εγκατεστημένος και σε πλήρη λειτουργία, κατόπιν τελικής πιστοποίησης η οποία και θα διενεργηθεί. Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται και όλα τα απαραίτητα (κύρια και βοηθητικά) συστήματα για την λειτουργία του, όπως και βοηθητικό αναβατόριο υλικών για τις ανάγκες του έργου.

Last modified on Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 17:55