Δήμος Ανατολικής Μάνης | Τρεις σπουδαίες εκδηλώσεις 17-18-19 Αυγούστου 2024

Τρείς μεγάλες παραγωγές από το Laconiatv 17 - 18 - 19 Αυγούστου 2024

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης στα πλαίσια του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2024 διοργανώνει - εκτός όλων των άλλων - τρείς σπουδαίες εκδηλώσεις .

 

Την Δευτέρα 17 Αυγούστου στις 21:00 το βράδυ 

Συναυλία Μουσικού Ομίλου Γυθείου

ΓΥΘΕΙΟ ΝΗΣΟΣ ΚΡΑΝΑΗ

Ο Μουσικός Όμιλος Γυθείου σε συνεργασία με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, σας προσκαλούν σε όμορφα μουσικά μονοπάτια. Είναι μια βραδιά αφιερωμένη στο ρεμπέτικο τραγούδι. Θα ερμηνευτούν παλιά αγαπημένα, πασίγνωστα τραγούδια των συνθετών Βασίλη Τσιτσάνη, Μάρκου Βαμβακάρη, Απόστολου Χατζηχρήστου και άλλων, που τα τραγούδησαν οι Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Σωτηρία Μπέλλου, Μαρίκα Νίνου κλπ. 

Ο Μουσικός Όμιλος Γυθείου, που ιδρύθηκε το 1990 από ομάδα Γυθειατών η οποία αγαπούσε το ποιοτικό τραγούδι και γενικά τη μουσική, έχει στο ενεργητικό του πλήθος συμμετοχών σε χορωδιακά φεστιβάλ σε όλη την Ελληνική επικράτεια και στο εξωτερικό.

__________________________________________

Την Κυριακή 18 Αυγούστου στις 21:15

ΓΥΘΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ

Μουσικά συγκροτήματα

Μια διαφορετική μουσική βραδιά έχει στηθεί στην Παραλιακή του Γυθείου. Σε κεντρικά σημεία, από την Πλατεία Δημαρχείου μέχρι και την Ένωση, θα υπάρχουν μουσικοί και τραγουδιστές του τόπου μας, μετατρέποντας τη βραδινή βόλτα στο Γύθειο σε μια μουσική εμπειρία με πολύ κέφι και εκπλήξεις, αφιερωμένη σε έντεχνους καλλιτέχνες της ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής. 

___________________________________________

Την Δευτέρα 19 Αυγούστου στις 21:30

ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΘΑΝΑΤΩΝ

Αναβίωση εθίμων μανιάτικου γάμου 

Πρόκειται για αναπαράσταση που θα αναβιώσει τα έθιμα του μανιάτικου γάμου. Από τις λιγοστές χαρές στη σκληροτράχηλη ζωή των παλιών Μανιατών αποτελούσαν ο γάμος και η γέννηση των παιδιών. Ο γάμος γιορταζόταν με επίσημο τρόπο στο σπίτι του γαμπρού, ενώ για τις προετοιμασίες επιστρατεύονταν όλες οι κοπέλες και τα φιλικά πρόσωπα των δύο οικογενειών. Ένας τέτοιος παραδοσιακός μανιάτικος γάμος θα αναβιώσει τη Δευτέρα 19 Αυγούστου στην Αρεόπολη. Είστε όλοι καλεσμένοι!

 

Last modified on Τρίτη, 13 Αυγούστου 2024 13:21