Κοροναϊός – Αρκτούρος: Το περίεργο σύμπτωμα που προκαλεί στα παιδιά

 

Η υπερμεταδοτική παραλλαγή του κοροναϊού Αρκτούρος, προκαλεί πολλά κρούσματα στα παιδιά

Ένα απρόσμενο σύμπτωμα στα παιδιά, προκαλεί ο «Αρκτούρος», η  νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον του κοροναϊού, που «σαρώνει» ήδη την Ινδία, ενώ έφτασε και στη Βρετανία.

Η υπερμεταδοτική αυτή παραλλαγή, που αναδύθηκε τον Ιανουάριο, έχει ανιχνευθεί και σε άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Σιγκαπούρη και η Αυστραλία, όμως τα κρούσματα εξακολουθούν να είναι λιγοστά. Πάντως, σύμφωνα με τους ίδιους, η μετάλλαξη αναμένεται σύντομα να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Πολλά κρούσματα στα παιδιά – Το περίεργο σύμπτωμα

Προς το παρόν έχει θέσει σε κόκκινο συναγερμό τα νοσοκομεία της Ινδίας, και ο παιδίατρος Dr. Vipin Vashishtha, πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών της Ινδικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, σε αναρτήσεις του στο Twitter ενημέρωσε, σύμφωνα με το iatropedia,  πως ο «Αρκτούρος» προκαλεί πολλά κρούσματα στα παιδιά.

Μάλιστα στα νήπια έχει αρχίσει να αναδύεται ένας ιδιαίτερος φαινότυπος, καθώς η νέα υποπαραλλαγή του κοροναϊού προκαλεί:

-Υψηλό πυρετό
-Βήχα
-Κνησμώδη επιπεφυκίτιδα

Η επιπεφυκίτιδα αυτή δεν προκαλεί πύον, αλλά έντονη δακρύρροια που κάνει τα βλέφαρα των παιδιών να «κολλάνε» μεταξύ τους. Το σύμπτωμα αυτό δεν είχε παρατηρηθεί στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, τόνισε ο Dr. Vashishtha.

 

Last modified on Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023 11:21