Έτσι θα είναι το Νέο Νοσοκομείο Σπάρτης !!!

Η κυρία Σύλβια Τσιτσιρώνη υπεύθυνη για την έναρξη και το συντονισμό της παρουσίασης των εργασιών που ήδη είναι σε εξέλιξη για τα επόμενα τρία χρόνια καταθέσε τις απόψεις για να φτάσουμε στον τελικό αποτέλεσμα .
Όπως είπα προηγουμένως όλο αυτό δηλ. το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελεί τμήμα του προγράμματος της Διεθνούς πρωτοβουλίας για την υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος μαζί με Ιατρικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής .
Και τα τρία σχεδιάστηκαν με κοινές αρχές και κοινή φιλοσοφία και το καθ΄ ένα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες  στην έναρξη της κατασκευής .
Έχει δουλέψει  μία μεγάλη ομάδα μελετητικών γραφείων και εξειδικευμένων συμβούλων .
Το νοσοκομείο θα κατασκευασθεί όπως είπαμε στο οικόπεδο που βρίσκεται σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης το οποίο είναι σε  45.000 ΤΜ το δε νέο θα είναι περί τα 22.410 ΤΜ και στον περιβάλλοντα  για να επιτευχθεί το Ασκληπιείο που θα φυτευτούν περισσότερα από 600 δέντρα και αρκετές εκατοντάδες μικρότερα φυτά
Το νέο νοσοκομείο θα έχει 164 κλίνες  , 8 από τις οποίες  και εντατικής θεραπείας και θα υπάρχουν άλλες 12 θέσεις οι οποίες θα μπορούν μελλοντικά να λειτουργήσουν ως μονάδα αυξημένης φροντίδας εφόσον υπάρχει αυτή η απαίτηση και η ανάγκη .
 
Προβλέπεται  γυναικολογικό τμήμα 10 κλινών , 15 κλίνες στη μονάδα ψυχικής υγείας και κλίνες ημερήσιας νοσηλείας διαφόρων ειδικοτήτων τμήμα επειγόντων περιστατικών με 18 σταθμούς αιμοκάθαρσης , 6 χειρουργικές αίθουσες ,  μία αίθουσα ενδοσκοπήσεων και μια αίθουσα μικροεπεμβάσεων.
 
Επίσης προβλέπονται πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και όλες οι απαραίτητες υποστηρικτικές λειτουργίες.
 
Ο στόχος ενός σύγχρονου νοσοκομείου είναι η ένταξη της τεχνολογίας σε αυτό και αυτή επιτυγχάνεται με δύο πράγματα , δύο στοιχεία ,  τα συστήματα πληροφορικής του νοσοκομείου και τον ιατρό τεχνολογικό εξοπλισμό .
 
'Ολο αυτό το διάστημα έχουμε επιλέξει το κορυφαίο εξοπλισμό για τις ανάγκες του νοσοκομείου σύμφωνα και με το πυρηνικό πρόγραμμα και αναφέρουμε ενδεικτικά ότι το νέο νοσοκομείο της Σπάρτης θα έχει μαγνητικό τομογράφο 3 Tesla , θα έχει τέταρτης γενιάς αξονικό τομογράφο , ψηφιακό αγγειογραφικό biplane .
Παρ΄ όλα αυτά όμως έχει εξασφαλιστεί επειδή η τεχνολογία  τρέχει πάρα πολύ γρήγορα , ότι ο εξοπλισμός που θα παραδοθεί στο νοσοκομείο θα είναι τελευταίας παραγωγής κατά τη στιγμή της παραγγελίας του.
Τα συστήματα πληροφορικής και ο ιατρικός εξοπλισμός συνεργάζονται , επικοινωνούν μεταξύ τους και δημιουργούν ολοκληρωμένο ψηφιακό περιβάλλον τόσο για το προσωπικό  του νοσοκομείου αλλά και για από τον ασθενή