Νεοκλής Κρητικός: «Η Υγεία μου, δικαίωμά μου»

Η 7η Απριλιου, ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, λειτουργεί ως υπενθύμιση, ότι η υγεία είναι ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και μια κοινή ευθύνη που ξεπερνά τα σύνορα των χωρών.

Ένα από τα κεντρικά μηνύματά της και αυτό απευθύνεται και μας αφορά όλους, με πρώτους όσους από εμάς ασχολούμεθα με την πολιτική, είναι η σημασία της καθολικής κάλυψης υγειονομικής περίθαλψης. Η καθολική υγειονομική κάλυψη σημαίνει ότι όλοι, ανεξάρτητα από την οικονομική ή κοινωνική τους θέση, έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας, χωρίς να αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Η επίτευξη της υγειονομικής κάλυψης είναι ένα κρίσιμο βήμα για να διασφαλιστεί ότι τα άτομα και οι κοινότητες μπορούν να ζήσουν με υγεία και να αξιοποιήσουν πλήρως το δυναμικό τους. Περιλαμβάνει όχι μόνο την παροχή ιατρικής αγωγής, αλλά και τη διευθέτηση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών παραγόντων που συμβάλλουν στις ανισότητες στην υγεία.

Το θέμα αυτού του έτους: «Η υγεία μου, το δικαίωμά μου» επελέγη για να υποστηρίξει το δικαίωμα κάθε ατόμου, οπουδήποτε, να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευση και πληροφόρηση, καθώς και σε ασφαλές πόσιμο νερό, καθαρό αέρα, καλή διατροφή, ποιοτική στέγαση, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και περιβαλλοντικές συνθήκες, μακριά από διακρίσεις.

Ένας καθημερινός αγώνας, τον οποίο οφείλουμε να υπηρετούμε αταλάντευτα!

Ένας καθημερινός αγώνας και για τη Λακωνία μας!


Νεοκλής Κρητικός

Last modified on Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 01:55