Άδωνις Γεωργιάδης: Ανακοίνωσε τα κίνητρα για να πάνε οι γιατροί σε προβληματικές και άγονες περιοχές

Σεπτεμβρίου 05, 2024

Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη - Προς δημοσίευση στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παραμονή των γιατρών του ΕΣΥ – Καθορίστηκαν οι προβληματικές και άγονες περιοχές κατηγορίας Α’ και Β’

Την ανατροπή της ιατρικής... ερήμωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) επιδιώκει το υπουργείο Υγείας, δίνοντας γενναία οικονομικά κίνητρα σε άγονες περιοχές και ειδικότητες.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται αυξήσεις στα επιδόματα άγονων περιοχών, οι οποίες είναι κατακόρυφες για 18 ιατρικές ειδικότητες.

Είναι γνωστό ότι τα δημόσια νοσοκομεία καταγράφουν κενά σε γιατρούς, οι οποίοι λόγω χαμηλότερων σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα και τις χώρες του εξωτερικού απολαβών, καθώς και εξαντλητικών ωραρίων και υπερεφημέρευσης δεν επιθυμούν να εργαστούν στο ΕΣΥ. Οι κάτοικοι νησιών, χωριών, απομακρυσμένων περιοχών της χώρας είναι μάρτυρες όλο τον χρόνο μιας κατάστασης που επιδεινώνεται.

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού γίνονται περισσότερο αισθητές.