Ταυτοποιήθηκε 27χρονος που καλούσε σε βία κατά του βουλευτή Μάριου Σαλμά

Ταυτοποιήθηκε 27χρονος που καλούσε σε βία κατά του βουλευτή Μάριου Σαλμά

 

Ο27χρονος έκανε ανάρτηση στο επιχειρηματικό προφίλ του ανεξάρτητου βουλευτή Μάριου Σαλμά.

Δικογραφία σε βάρος 27χρονου που καλούσε σε βία μέσω διαδικτύου κατά του ανεξάρτητου βουλευτή Μάριου Σαλμά, σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο 27χρονος κατηγορείται για για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με σχετική καταγγελία ο 27χρονος προέβη σε δημόσια ανάρτηση στο επιχειρηματικό προφίλ του ανεξάρτητου βουλευτή Μάριου Σιαλμά, με περιεχόμενο που προκαλούσε και διέγειρε σε διάπραξη εγκλημάτων σε βάρος του, αλλά και πολιτικών προσώπων γενικότερα.

Ακολούθησε κατεπείγουσα έρευνα από την ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 27χρονου που έκανε την επίμαχη ανάρτηση ενώ το υλικό που συγκεντρώθηκε τέθηκε υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Από την έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του 27χρονου στη διαχείριση του επίμαχου λογαριασμού, μέσω των ηλεκτρονικών ιχνών που αντιστοιχούσαν σε συνδέσεις διαδικτύου του σπιτιού και της εργασίας του.

Το πρωί της Τρίτης έγινε έρευνα στο σπίτι του 27χρονου, όπου ταυτοποιήθηκε και προανακριτικά η εμπλοκή του στην υπόθεση ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα.

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση ενώ η δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

 

Last modified on Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024 22:10