Π. Δούκας: Συμμαχία Πανεπιστημίων Nottingham και Αδελαΐδας

Σεπτεμβρίου 13, 2023

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, η Καθηγήτρια Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Νόττινχαμ, Δρ. Χρυσάνθη Γάλλου, παρουσίασε στο e-forum «Sustainable Futures» που έχει δημιουργηθεί από την ακαδημαϊκή σύμπραξη και συμμαχία (Alliance ΝΑΝ) μεταξύ των Πανεπιστημίων του Nottingham  και της Αδελαΐδας (Adelaide Αυστραλίας), την πρωτοποριακή (και ίσως από τις ελάχιστες στον κόσμο), στρατηγική συνεργασία ανταλλαγής και αξιοποίησης γνώσεων μεταξύ του Κέντρου Σπαρτιατικών & Πελοποννησιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Nottingham και του Δήμου Σπάρτης, με τίτλο «RebrandingSparta Together Initiative» (2022-2028), και σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας που έχει υπογραφεί με το Δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα.

Η Δρ. Γάλλου παρουσίασε και το υπό εκπόνηση καινοτόμο μέρος της πρωτοβουλίας που αφορά την επιδίωξη της εξωστρέφειας στην πολιτιστική κληρονομιά, τον βιώσιμο τουρισμό και την ευεξία στο Δήμο Σπάρτης! 

Το ενδιαφέρον στο φόρουμ αυτό για αυτή τη συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης ήταν εξαιρετικό και θα επιδιωχθεί διεύρυνση των συνεργασιών με πρεσβείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα και φυσικά με το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας που ήδη εκδήλωσε το έντονο ενδιαφέρον του!

 Στα πλαίσια αυτών των πρωτοβουλιών και σε συνεργασία με σχολεία του Δήμου Σπάρτης, θα δημιουργηθεί το «Young Spartans Archaeology & History Club» για τους μαθητές της Σπάρτης.  

Last modified on Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 00:29