Κλειστά σχολεία σε όλη τη χώρα την Παρασκευή και την Δευτέρα

Λίγες μέρες απομένουν για τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς και οι μαθητές θα απολαύσουν την τελευταία ανάπαυλα από τις σχολικές υποχρεώσεις καθώς τα σχολεία θα ρίξουν αυλαία στα μαθήματα για δύο μέρες την Παρασκευή 7 και την Δευτέρα 10 Ιουνίου λόγω Ευρωεκλογών.

Η διεξαγωγή των Ευρωεκλογών 2024 που θα λάβει χώρα την Κυριακή 9 Ιουνίου οδηγεί σε αναδιαμόρφωση του σχολικού προγράμματος και κλειστά σχολεία για δύο μέρες καθώς στις σχολικές μονάδες που είναι εκλογικά κέντρα για πρέπει να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία. Βέβαια, η απόφαση για κλειστά σχολεία αφορά το σύνολο των σχολικών μονάδων της χώρας είτε είναι είτε δεν είναι εκλογικά κέντρα ενώ το λουκέτο αφορά και τα ιδιωτικά σχολεία. 

Πανελλήνιες 2024: Τι αλλάζει στο πρόγραμμα των εξετάσεων λόγω Eυρωεκλογών

Η διεξαγωγή των Ευρωεκλογών 2024 την προσεχή Κυριακή 9 Ιουνίου επηρεάζει και την διεξαγωγή των Πανελληνίων 2024 καθώς τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 7 και την Δευτέρα 10 Ιουνίου. Αυτό το λουκέτο ελέω Ευρωεκλογών είχε προβλεφθεί εξαρχής στον προγραμματισμό των φετινών Πανελληνίων και έτσι οι μαθητές στα ΓΕΛ θα εξεταστούν στις 6 Ιουνίου και θα δώσουν το επόμενο μάθημα στις 12 Ιουνίου ενώ οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα δώσουν μάθημα στις 5 Ιουνίου και εν συνεχεία στις 11 Ιουνίου. Με άλλα λόγια, οι μαθητές εν μέσω Πανελληνίων κερδίζουν λίγες εξτρά μέρες ξεκούρασης και καλύτερης προετοιμασίας για τα επόμενα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι 2024

Παραδοσιακά η σχολική χρονιά στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά ολοκληρώνεται στις 15 Ιουνίου. Φέτος επειδή "πέφτει" Σάββατο, τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Οι προαγωγικές εξετάσεις και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Α ́, Β ́και Γ ́ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών Γυμνασίων, Γυμνασίων Ε.Α.Ε. και Γυμνασίων ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ στα μαθήματα της Ομάδας Α ́ διεξάγονται από τη Δευτέρα 03 Ιουνίου έως την Δευτέρα 17 Ιουνίου.

Πηγή: https://www.dnews.gr/

Last modified on Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024 15:25