Μυστράς: Ολοκληρώθηκε το θερινό σχολείο για απόδημους Έλληνες της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ

Την Τετάρτη07 Αυγούστου,το Θερινό Σχολείο για Απόδημους Έλληνες φοιτητές και φοιτήτριες που διοργάνωσε, για πρώτη φορά εφέτος, η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εργασίες του στον Μυστρά Λακωνίας, όπου εγκαινιάστηκε στις 25 Ιουλίου.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, κ. Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, απευθύνθηκε στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Θερινού Σχολείου:

«Το πρόγραμμα της επίσκεψής σας στην Ελλάδα και στο Ανοιχτό Ελληνικό Πανεπιστήμιό μας ολοκληρώθηκε και ήρθε η ώρα να σας αποχαιρετήσουμε. Η χαρά μου για τη μύησή σας στον αρχαίο Ελληνικό και Βυζαντινό πολιτισμό είναι μεγάλη. Ελπίζω να έχετε πλέον αποκτήσει τις γνώσεις μέσω του προγράμματος του Πανεπιστημίου μας και να έχετε τροφοδοτήσει την εμπειρία σαςσχετικά με τη συμβολή του Ελληνικού και Βυζαντινού πολιτισμού στον κόσμο, γι’ αυτήν πρέπει να είμαστε όλοι περήφανοι».

Ευχόμενος μια μελλοντική επανένωση με την επιστροφή των νέων απόδημων στην Ελλάδα, ο κ. Καλαβρουζιώτης παρότρυνε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Σχολείου να συνεχίσουν να ενεργούν ως πρεσβευτές της Ελλάδας, του αρχαιοελληνικού και βυζαντινού πνεύματος, αλλά και της δικής τους εμπειρίας, κυρίως για τα πολιτισμικά επιτεύγματα των κοινών μας προγόνων τόσο στη χώρα της μόνιμης κατοικίας τους όσο και σε όποια άλλη χώρα θα ταξιδέψουν.

Οι φοιτητές ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο για τη διοργάνωση και τη φιλοξενία στο πλαίσιο του 1ου Θερινού Σχολείου. Δηλώνοντας ότι η εμπειρία τους αυτή είχε έναν σημαντικό ρόλο να παίξει στη γνωριμία τους με τον Ελληνικό πολιτισμό, υποσχέθηκαν ότι θα διαδώσουν την ιδέα και σε άλλους απόδημους Έλληνες, προκειμένου και εκείνοι, με τη σειρά τους, να έχουν την τύχη να δοκιμάσουν το ίδιο βίωμα.