Σταύρος Αργειτάκος. Η άνοδος Η κάθοδος Η διάλυση!!!

Η άνοδος Η κάθοδος Η διάλυση !!!

Στο Δήμο Σπάρτης καλά κρατούν οι υποψηφιότητες για τις εκλογές του Οκτωβρίου για την ανάδειξη του νέου Δημάρχου.

Επίσημες δηλώσεις υποψηφιοτήτων έχουμε από τον νυν Δήμαρχο Πέτρο Δούκα, τον Βαγγέλη Βαλιώτη, Ντία Τζανετέα , Μιχάλη Βακαλόπουλο , Τασία Κανελλοπούλου.

Ψάχνουν στέγη οι δημοτικοί σύμβουλοι του Σταύρου Αργειτάκου αφού όλα δείχνουν ότι οι ‘’ Ενωμένοι Πολίτες ‘’ θα μείνουν ακέφαλοι .

Ο ένας δήλωσε ανεξάρτητος, ο άλλος παραιτείται από αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου , άλλος έρχεται κουστουμαρισμένος και άλλος παίρνει τη θέση.

Είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση αυτή του Σταύρου Αργειτάκου αφού έρχεται από οδυνηρές ήττες το 2014 από τον Β. Βαλιώτη και το 2019 από τον Π. Δούκα .

Ουσιαστικά 9 χρόνια συνεχώς στην αντιπολίτευση. Μια 9χρονη πορεία στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου με στείρα αντιπολίτευση, χωρίς θέσεις, με έπαρση ότι εμείς έχουμε το αλάθητο του Πάπα, με μεθοδεύσεις και διαδικασίες καθυστέρησης των έργων, με απαράδεκτες εκφράσεις για τους αντιπάλους ( Κομανέτσι - άσχετοι- τουρίστες και πολλές άλλες που έχουν καταγράψει οι κάμερες).

Μια εικόνα που δεν ταιριάζει ούτε στον πολιτικό πολιτισμό ούτε στο Δημοτικό συμβούλιο της Σπάρτης, που έχουν περάσει μεγάλες προσωπικότητες απ' αυτά τα έδρανα.

Και φθάνουμε στο παρά πέντε που οι δημοτικοί σύμβουλοι του Αργειτάκου πρέπει να αποφασίσουν...

θα κατέβουμε στις εκλογές όλοι μαζί ...

θα είναι επικεφαλής ο Αργειτάκος...

θα βάλουμε ένα νέο πρόσωπο μπροστά ή θα κλείσουμε 14 χρόνια στην αντιπολίτευση.

Ένα αποτέλεσμα, μια νέα ήττα που με μαθηματική ακρίβεια είναι αρκετοί αυτοί που την βλέπουν να έρχεται.

Πολλά τα ερωτήματα και πολλούς μήνες αναμονής για να αποφασίσει ο Αργειτάκος αν θα δώσει το δαχτυλίδι σε άλλον ή θα κατέβει ο ίδιος.

Οι συνεργάτες ρωτούσαν και δεν έπαιρναν απάντηση .

Αυτό βέβαια δεν έχει επίπτωση μόνο στη παράταξη Αργειτάκου που στο κάτω- κάτω δεν έχασε και η βελονιά βελόνι αν θα κατέβει ή όχι, έχει επίπτωση στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και κατά πόσο η αντιπολίτευση σου , είναι προς όφελος του Δήμου ή προσπαθείς μέσω του... όχι σε όλα, να κρατήσεις την ομάδα σου ενωμένη.

Φυσικά , ευθύνη δεν έχει μόνο ο Αργειτάκος αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοί του , που στο βωμό , του θέλω οπωσδήποτε να βγω Δήμαρχος και ότι η πόλη του χρωστάει μια εκλογή, κάθονταν και έπαιζαν πολιτικά παιχνιδάκια.

Σ' αυτή την κατάσταση μερικοί δημοτικοί σύμβουλοι άρχισαν κατά την λαϊκή ρήση.. να την κάνουν με ελαφριά πηδηματάκια.

Αργά φυσικά, γιατί ήδη έχει διαμορφωθεί μια αρνητική εικόνα για τα πρόσωπα αυτά, αφού έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Ερχόμαστε τώρα στα πρόσωπα που θα μπορούσαν ή αν θέλετε και ήθελαν να πάρουν τη σκυτάλη των " Ενωμένων Πολιτών " όπως ο Ηλίας Κοντάκος, Πάνος Πριστούρης και αναφερόμαστε σε ήδη εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους.

Οι πληροφορίες μας όμως μιλούν και για άλλα πρόσωπα καταξιωμένα στη κοινωνία.

Δυστυχώς δεν έγινε καμία προσπάθεια να βρεθεί λύση, αλλά και κανένας δεν σήκωσε το ανάστημα του και να κάνει την μεγάλη ανατροπή.

Φθάνουμε στο σήμερα που όλοι ψάχνουν για πολιτική στέγη αφού νιώθουν ορφανά.

Κάποιοι βρήκαν, κάποιοι ψάχνονται, κάποιοι παζαρεύουν .

Η άποψή μας είναι ότι όπου πάνε αρκετοί απ' αυτούς θα κουβαλούν πολλά βαρίδια στη νέα στέγη τους .

Θα έχουμε στο προσεχές μέλλον την δυνατότητα να μιλήσουμε με ονοματεπώνυμο για αυτά τα πρόσωπα, που η αλλαγή παράταξης δεν τους περνά από την κολυμπήθρα του Σιλωάμ .

Και δεν μιλάμε βέβαια μόνο από την παράταξη Αργειτάκου. Η εφεύρεση ότι κατεβαίνω με αυτόν και στη πορεία πάω με τον άλλον δεν το ανέχεται κανένας .

Κατά την γνώμη μας πρόβλημα θα έχει και η παράταξη που θα δεχτεί αυτούς τους υποψηφίους.

Δυστυχώς το πρόβλημα του Αργειτάκου είναι ότι αποχωρούν στελέχη που δεν το περίμενε κανένας.

Είμαστε σε αναμονή εξελίξεων αφού τα ονόματα πάνε και έρχονται από συνδυασμό σε συνδυασμό.

Λάμπρος Λαμπρόπουλος

Last modified on Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 13:29