Ηθική & Πολιτική . Οι χαμένες έννοιες του σήμερα

Στη σύγχρονη εποχή της χώρας μας, η Ελλάδα έχει βιώσει την απόλυτη απαξίωση της πολιτικής και της ηθικής.

Η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και την πολιτική επιστήμη, βρίσκεται σήμερα στο έλεος ανήθικων και ανάξιων πολιτικών στελεχών, οι οποίοι πλήττουν διαχρονικά και με μεθοδικότητα το συλλογικό καλό και συμφέρον.

Τα αίτια αυτής της κατάστασης είναι αδιαμφισβήτητα πολλά και είναι ζήτημα της πολιτικής ηθικής, ή μάλλον η ηθική κατάπτωση της πολιτικής σε όλα τα επίπεδα.

Η πόλη που γέννησε την δημοκρατία και δεν δεχόταν εκπτώσεις σε αυτά τα θέματα ήταν η Σπάρτη.

Δυστυχώς στο βωμό της εξουσίας χάθηκαν οι πολιτικές αξίες , χάθηκε η ηθική , χάθηκε η στήριξη σε πρόσωπα που σε ανάδειξαν .

Αυτό το πρόβλημα το βλέπουμε συνεχώς και δυστυχώς και στο Δήμο Σπάρτης.

Άνθρωποι που δεν πίστευαν ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα είχαν εξουσία , όταν την απέκτησαν δυστυχώς δεν κατάφεραν να την διαχειριστούν .

Εκτέθηκαν και μάλιστα όχι στα μάτια των συναδέλφων , αλλά των πολιτών δηλ. των αυριανών ψηφοφόρων που μάλλον θα θυμούνται τις συμπεριφορές τους , στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Δεν ξέρουμε τι θράσος χρειάζεται να εκπροσωπείς την δημοτική αρχή σε επίσημη εκδήλωση ολοκαυτώματος και να κάνεις προεκλογικό αγώνα άλλου υποψηφίου.

Να έχεις συζητήσει την κάθοδό σου με άλλον συνδυασμό – ο κόσμος να το έχει τούμπανο και εσύ κρυφό καμάρι – και να νομίζεις ότι κοροϊδεύεις όλο το κόσμο.

Ευτυχώς που οι κάτοικοι που έχουν βιώσει ή έχουν ακούσει περί ολοκαυτώματος αντέδρασαν και σχολίασαν με τον πιο αρνητικό τρόπο αυτές τις συμπεριφορές .

Ο σοφός λαός λέει …

Καλοχαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετά κι αυτός όταν θα ξεπεζέψεις !!!!

Είναι πολύ δύσκολο να είσαι ξανά καβάλα στ΄ άλογο όταν έχεις τέτοιες συμπεριφορές και είναι ακόμα πιο δύσκολο η νέα στέγη να σου έχει εμπιστοσύνη.

Τον ξεκάθαρο άνθρωπο τον εκτίμησαν όλοι !!!