Στρίβειν δια του τσιγάρου !!!!

Ένα σοβαρότατο θέμα είχε να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης στη συνεδρίαση της 26-10-2023. 

Το θέμα με εισηγητή τον ίδιο τον Δήμαρχο ήταν : Έγκριση εκμίσθωσης του αεροδρομίου προς την Gulf Air Aviation .

Ήταν ένα θέμα που ταλανίζει το Δημοτικό συμβούλιο σχεδόν 3 χρόνια αφού αποτελούσε το μεγάλο στοίχημα για τον Πέτρο Δούκα.

Η συζήτηση εξελίχθηκε όπως ήταν αναμενόμενο δηλ. ότι δεν μπορεί να παρθεί απόφαση λόγω της μετεκλογικής περιόδου και σε αναμονή ανάληψης από την νέα δημοτική αρχή.

Η Δήμαρχος επέμενε ότι πρέπει να παρθεί απόφαση ώστε να μη χαθεί η ευκαιρία της επένδυσης από τους Άραβες που θα φτάσει τα 400.000 €.

Τελικά ο νέος Δήμαρχος Σπάρτης Μιχάλης Βακαλόπουλος είπε ότι το πρώτο θέμα που θα φέρει αρχές του 2024 θα είναι το αεροδρόμιο Σπάρτης , ο Βαγγέλης Βαλιώτης ότι το θέμα δεν είναι στα πλαίσια του κατεπείγοντος και ο Σταύρος Αργειτάκος ότι δεν ήταν επαρκώς ενημερωμένος σχετικά με την σύμβαση .

Οι προτάσεις τελικά ήταν δύο ...

α) να πάει για συζήτηση τον Ιανουάριο  ( πρόταση Βαγγέλη Βαλιώτη )

β) να συζητηθεί την άλλη εβδομάδα με περισσότερα στοιχεία 

Αυτό όμως που σχολιάστηκε αρνητικά ήταν η αποχώρηση κατά την ψηφοφορία της πρώην Αντιδημάρχου Οικονομικών , Προέδρου ΔΕΥΑΣ , Προέδρου Οικονομικής Επιτροπής , Αντιδημάρχου Προγραμματισμού , Προέδρου Αναπτυξιακής Δήμων Σπάρτης & Ευρώτα κλπ   και αύριο απλής Δημοτικού Συμβούλου με την παράταξη της Ντίας Τζανετέα.

Το ν΄ αποφεύγεις να πεις ανοιχτά την θέση σου , στη θέση που σε έχει στείλει ο πολίτης του Δήμου Σπάρτης και επιδεικτικά να φεύγεις για τσιγάρο ο λαός το λέει ΄΄ στρίβειν δια του τσιγάρου ''.

Ήταν ένα πρόσωπο που είχε παρευρεθεί σε όλες της συναντήσεις του Δημάρχου Πέτρου Δούκα , είχε φωτογραφηθεί με πολιτικούς και στρατηγούς σε υπουργεία για το θέμα του αεροδρομίου και δεν τόλμησε ούτε την άποψή της να πεί έστω και αν ήταν αρνητική.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο σ΄ αυτήν την πόλη.

Τελικά με ψήφους 12 έναντι 11 το θέμα θα συζητηθεί τον Ιανουάριο και αν ...

Καλείται ο νέος Δήμαρχος Σπάρτης Μιχάλης Βακαλόπουλος να πάρει την σκυτάλη στο θέμα του αεροδρομίου και να το τερματίσει θετικά.

Απλά το άθλημα της σκυταλοδρομίας είναι από τα πιο δύσκολα.