Από το Κουνγκ Φου στις Πανελλαδικές – Πλαστά φύλλα αγώνων και βεβαιώσεις αξίας 7.000 € για έξτρα μόρια

Ποιος είναι το υψηλόβαθμο στέλεχος της Ομοσπονδίας Κουνγκ Φου που φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο στο κύκλωμα πλαστογράφησης με το αζημίωτο - Πώς αποκαλύφθηκε

Πλαστές βεβαιώσεις ως διακριθέντες σε επίσημους αγώνες Κουνγκ Φου εξασφάλιζε κύκλωμα σε υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων προκειμένου να συμπεριληφθούν στον ειδικό πίνακα αθλητών του υπουργείου Παιδείας και να λάβουν ευεργετική μοριοδότηση.

Ανάλογα με την περίπτωση το κύκλωμα ζητούσε από 3.500 έως και 7.000 ευρώ για κάθε παλστογράφηση και βεβαίωση που εξέδιδε.

Με τον ίδιο τρόπο έδινε βεβαιώσεις και σε αθλητές/προπονητές του Κουνγκ Φου προκειμένου λάβουν αναβάθμιση προπονητικής βαθμίδας.

Ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής

Κεντρικό ρόλο στο κύκλωμα φέρεται να είχε ο 47χρονος πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Κουνγκ Φου.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενος είναι δύο προπονητές της ομοσπονδίας που είχαν τον ρόλο του μεσάζοντα ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους και τον 47χρονο ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται και οι γονείς μιας μαθήτριας που κατέθεσαν πλαστή βεβαίωση στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Παιδείας.

Δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν τις βεβαιώσεις

Ακολούθησε έρευνα από την αστυνομία και διαπιστώθηκε ότι με την ίδια διαδικασία είχαν πλαστογραφηθεί 18 φύλλα αγώνα, τα οποία αφορούν 30 μαθητές/αθλητές και 4 προπονητές που συμμετείχαν ως αθλητές με κίνητρο την αναβάθμιση της προπονητικής τους βαθμίδας.

Ωστόσο όπως σημειώνεται από την ΕΛΑΣ, σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν επετεύχθη ο επιδιωκόμενος σκοπός, καθώς τα ευεργετήματα αφορούν μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις για το σχολικό έτος 2022-2023 το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.