Ασυναγώνιστη πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ Μαδρίτης

Η «Βασίλισσα» επέστρεψε στον θρόνο της… Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε στο Γουέμπλεϊ με 2-0 την Μπορούσια Ντόρτμουντ στον τελικό του Champions League και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 15η φορά στην Ιστορία της.

 

Το αποτέλεσμα άφησε με πικρή γεύση τους Γερμανούς, αφού στο πρώτο ημίχρονο ήταν καταφανώς ανώτεροι, σφυροκόπησαν την ισπανική ομάδα, είχαν δοκάρι κι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα και στο τέλος το πλήρωσαν.

Ο τελικός αποτέλεσε «κύκνειο άσμα» για δύο σπουδαίους παίκτες, αντίπαλους στον αγωνιστικό χώρο αλλά συμπαίκτες στην Εθνική Γερμανίας επί σειρά ετών.

Ο λόγος για τον Τόνι Κρόος που θα αποσυρθεί μετά το EURO 2024 έχοντας σηκώσει έξι τρόπαια Champions League με την Ρεάλ και ο Μάρκο Ρόις, που έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι του στους Βεστφαλούς.

Η Ντόρτμουντ ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο ημίχρονο, όταν με ανελέητη πίεση δεν επέτρεψε στους Ισπανούς να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να βγάλουν συνεργασίες, ενώ ήταν «φαρμάκι» στις αντεπιθέσεις με τους ταχύτατους Αντεγέμι και Σάντσο.

Αφού ξεπεράστηκε η εισβολή 4 οπαδών στον αγωνιστικό χώρο στο 30ό δευτερόλεπτο του τελικού, η Ντόρτμουντ έφτασε κοντά στο γκολ στο 14΄ αλλά ο Μπραντ αστόχησε, ενώ στο 21΄ ο Αντεγέμι άνοιξε το κοντρόλ κι επέτρεψε στον Καρβαχάλ να διώξει το πλασέ σε κόρνερ.

Στο 23΄ ο Φίλκρουγκ είχε δοκάρι, στο 28΄ ο Κουρτουά εξουδετέρωσε την προσπάθεια του Αντεγέμι και στο 41΄ έκανε το ίδιο σε μακρινό δυνατό σουτ του Σάμπιτσερ.

Η Ρεάλ ανέβασε την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο και ο Κόμπεκ έκανε μεγάλη απόκρουση σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κρόος.

Οι Γερμανοί είχαν άλλη μία τελική στο 63λ  με την κεφαλιά του Φίλκρουγκ από σέντρα του Αντεγέμι που έδιωξε με γροθιές ο Κουρτουά, αλλά στο 74΄ και σε κόρνερ του Κρόος ο Καρβαχάλ βγήκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στον τελικό.

Στο 77΄ ο Μπέλινγχαμ άγγιξε το 2-0 αλλά ο Σλότερμπεκ πρόλαβε να βάλει την κόντρα, στο 80΄ ο Κόμπελ έδιωξε ξανά νέο απευθείας φάουλ του Κρόος και λίγο αργότερα έκανε το ίδιο σε εντυπωσιακό τεχνικό σουτ του Καμαβινγκά εκτός περιοχής.

Στο 83΄ όμως από λάθος του Μάντσεν ο Μπέλινγχαμ έκλεψε την μπάλα και βρήκε τον Βινίσιους, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Κόμπελ για να διαμορφώσει το τελικό 2-0, αφού στο 87΄ ακυρώθηκε (οφσάιντ) γκολ του Φίλκρουγκ.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/